Hodanje na krpljama: Uživanje u dolini Grebaje

U saradnji TO Gusinje i NP Prokletije organizovana je promotivna šetnja na krpljama. Učesnici su imali priliku da uživaju u jednom od najljepših zimskih ambijenta na ovim prostorima – dolini Grebaje.

Ukupna dužina staze iznosila je 6 km, sa usponom od 160 m.

Polazište šetnje bilo je lokalitet „Škala“, a staza je prolazila kroz popularno izletište, glacijalnu dolinu, do zaštićenog područja NP Prokletije. Šetnja je trajala 2.5h.

“Dolina Grebaje je atraktivna gorska skupina koja privlači svojim kontrastima i visinom. Upravo je hodanje na krpljama idealan način da se doživi netaknuta priroda i da se istraže sve njene prirodne ljepote. Uz događaje kao što je ovaj nastoji se izvršiti popularizacija zimskih aktivnosti, za koje naše područje ima i te kako mnogo potencijala, ali
koji su nažalost nedovojno afirmisani. TO je u procesu izrade brošure i promotivnog video spota kojima će se targetirati ovaj dio turističke ponude“ naveo je Irfan Radončič, Direktor TO Gusinje.

Direktor NP Prokletije Jasmin Medunjanin je istakao važnost razvoja turizma za lokalnu zajednicu i izjavio da će u predstojećem periodu NP Prokletije, u saradnji sa TO Gusinje, izvršiti unapređenje infrastrukture za bavljenje zimskim aktivnostima, te da će se obaviti markacija određenog broja staza za hodanje na krpljama na teritoriji parka.

U planu je organizovanje novih tura na drugim lokacijama.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor