Herceg Novi: Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju uskoro će moći da zbrinu i starije od 27 godina

U Opštini Herceg Novi će Dnevnom centru za djecu sa smetnjama i poteškoćama u razvoju iz budžeta opredijeliti 70.000 eura, dok će država izdvojiti 200.000 eura, zahvaljujući čemu će ustanova moći da primi OSI starije od 27 godina.

Stevan Katić, predsjednik opštine, naglasio je da su korisnici usluga Dnevnog centra ove godine uselili u novi objekat i dobili svoje prostorije, što je ocijenio ključnim za kvalutetne uslove boravka kako korisnika tako i zaposlenih.

Dragica Kosić, direktorka Dnevnog centra, zadovoljna je dinamikom rješavanja problema za korisnike starije od 27 godina.
-Želim da se zahvalim svima koji su razumjeli potrebu korisnika 27+ za nastavkom korišćenja naših usluga, kao i poslanicima Skupštine Crne Gore koji su dali amandmane da se promijeni zakon što se tiče smještaja za starije korisnike, kao i participacije roditelja, što je veoma bitno, istakla je Kosić.

„Poboljšanje kvaliteta usluga koje se pružaju djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju kroz uvođenje novih usluga obuke i savjetovanja za djecu, roditelje i zaposlene“, projekat je zahvaljujući kojem je Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Herceg Novom uspio da nabavi novi minibus sa 17 sjedišta, da realizuju obuke za zaposlene, ali i uvedu usluge savjetovanja.

-Dnevni centar ima dvije licence jedna je dnevnog boravka, a druga usluge savjetovanja koja podrazumijeva tim spoljnjih stručnjaka (psihijatar, defektolog, psiholog), istakla je Kosić.

Izvor: dan.co.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor