Mještani Zatona apeluju na nadležne u Bijelom Polju

Priliku da skoro besplatno riješimo pitanje javne rasvjete i trotoara za pješake ne treba propustiti, ističe Goran Korać.

-Podsjećamo da smo molbom upućenom lokalnoj samoupravi, koju su objavila i sredstva javnog informisanja, ukazali na priliku za realizaciju izgradnje javne rasvjete i pješačkih staza u Mjesnoj zajednici Zaton veoma povoljno, skoro besplatno, u sklopu projekta rekonstrukcije magistralnog puta Ribarevine-Poda za koji je finansiranje već obezbijeđeno. Moli se lokalna samouprava i čelnici grada Bijelog Polja da iskoriste momenat i investiciju u rekonstrukciju magistralnog puta M2, dionica Lepenac-Ribarevine-Poda-Berane, koji se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke, a projekat implementira Uprava za saobraćaj, da intervenišu da Zaton veoma povoljno dobije javnu rasvjetu i trotoar za pješake u dužini cijelog magistralnog puta kroz mjesnu zajednicu -prenosi Goran Korać poruku mještana Zatona.

Čeka se odgovor iz Uprave za saobraćaj

Da je stigao zahtjev mještana Zatona, potvrdio je i predsjednik opštine Petar Smolović, koji ističe da su radovi u dijelu magistralnog puta ingerencija Uprave za saobraćaj Crne Gore.

-Inače, uprava projektuje i finansira rekonstrukciju tog magistralnog puta iz EU fondova, odnosno rade magistralni put između dva grada i ne ulaze u centralne djelove gradova. Oni taj posao rade bez bilo kakve konsultacije s nama-kazao je Smolović.

S obzirom na to da su neradni dani, očekuju da će ih nakon paznika kontaktirati iz Uprave za saobraćaj na osnovu proslijeđenog zahtjeva mještana Zatona. Kako navodi, lokalna uprava ima želju da uradi svoj dio posla i da se problem riješi na najbolji mogući način.

-Kroz Zaton prolazi magistralni put Ribarevine-Rožaje, koji spaja Jadransku magistralu od Ribarevina s graničnim prelazima sa Srbijom i Kosovom i sa Rožajama, Petnjicom, Beranama, Andrijevicom, Plavom, Gusinjem. Primjetna je investiciona aktivnost na potezu od Ribarevina do Tifrana, naročito u MZ Zaton. Otvoreni su restorani, stovarišta, auto-servisi, radionice. Intenzivirana je gradnja kuća i vikendica. Razvoj treba dodatno pospješiti poboljšanjem uslova života. Da ljudi ne odlaze, da prije svega mlade zadržimo u Zatonu. Priliku da se skoro besplatno riješimo pitanje javne rasvjete i trotoara za pješake ne treba propustiti, ističe Korać, dodajući da mole lokalnu samoupravu da djeluje proaktivno, racionalno i sinhronizovano.

Izvor: dan.co.me

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor