Search
Close this search box.

Danilovgrađani od lokalne uprave traže veća ulaganja

Poboljšanje putne infrastrukture, kako u centru grada tako i u okolnim naseljima, obnova i gradnja trotoara uz putne pravce, igrališta, bogatiji kulturni sadržaji, samo su neki od prioriteta kojima bi lokalna samouprava trebalo u ovoj godini da se ozbiljnije pozabavi, poručuju građani.

Miodrag Kovačević kaže da tokom prošle godine iz budzeta Opštine nije finansirano ništa u gradu, da je najprioritetnije da se što prije uradi put preko Martinića, ali zamjera što neće imati trotoare kao ni stari put od Spuža do Danilovgrada.

”U centru grada trebalo bi hitno rekonstruisati trotoare koji su u lošem stanju, napravljeni su prije 50 godina”, naveo je.

Da je potrebno ulagati u putnu infrastrukturu, saglasan je i Miro Kalezić.

– ”Ima dosta puteva koji su udaljeni po nekoliko kilometara od centra grada, a koji se nalaze u veoma lošem stanju, prekriveni su rupama. Rade se Martinićki put i bulevar, pa bi trebalo napraviti što prije reviziju tih projekata. Starim putem prema Spužu trebalo bi uraditi rasvjetu. Sve trotoare po gradu bi trebalo obnoviti, u nikakvom su stanju. Treba uvesti malo više kreativnosti, smisla, da se uključi čitav menadzment Opštine. Treba raditi po prioritetima, ne mogu se donositi odluke bez struke i moraju se organizovati javne rasprave za gradnju važnih projekata” – istakao je Kalezić.

Miljan Džaković kaže da gradu nedostaje više kulturnih sadržaja za mlade i djecu i to bi trebalo poboljšati.

– ”Moglo bi da se napravi šetalište uz rijeku Zetu, ali i parkovi. Neophodno je da se obnove trotoari i na mjestima gdje ih nema naprave novi, kako u centru grada, tako i u okolnim naseljima. Danilovgrad je tranzitna zona, Turistička organizacija treba da osmisli neku ponudu da se ljudi zadrže. Treba raditi i na otvaranju novih radnih mjesta” – poručio je Džaković.

Među prioritetima kod Biljane Bojanić našli su se bioskop, poboljšanje pune infrastrukture, saobraćajni red…

– ”U Centru za kulturu nema nikakvog programa, predstave, događaja, samo poneki koncert folklora. Trotoari su takvi da se ne može njima ići, kao i ulice prepuni su rupa, auta se parkiraju nasred ulice. Kod osnovne škole promijenili su režim saobraćaja ulici i ona je sad jednosmjerna, tako da se sada stvaraju velike gužve. To bi se riješilo gradnjom kružnog toka ili da vrate dvosmjeran saobraćaj. Neophodno je da se napravi više poligona za razne vrste sporta, staza za trčanje. Prilaz prema muzičkoj školi i Zavičajnom muzeju je nikakav. Smatram da TO ništa ne radi. Imamo rijeku Zetu, Studeno, izletišta, koje treba iskoristiti da bi se privukli turisti. Nemamo rasvjetu uz glavne saobraćajnice” – kazala je Bojanić.

Izvor: dan.co.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor