Grčka televizija emitovala prilog kako „ukrasti“ gorivo iz rezervoara automobila

Cijene goriva, kako u našoj, tako ni u drugim zemljama ne smiruju, a ljudi pokušavaju na razne načine da uštede novac. Jedna državna televizija odlučila je da „olakša“ gledaocima pogođenim krizom, a način na koji su to uradili privukao je veliku pažnju.

Televizija ERT koja je pod vlasništvom i vođstom grčkog državnog javnog emitera Hellenic Broadcastin Corporation, posavjetovala je svoje gledaoce kako da se nose sa rastom cijena goriva, a način na koji su to učinili bio je sasvim neočekivan.
Naime, u jutarnjem programu detaljno su demonstrirali kako iz rezervoara nekog automobila „isisati“ gorivo, ili u prevodu – ukrasti ga.

Na snimku koji je emitovan ranije ovoga mjeseca, automehaničar pokazuje kako umetnuti cijev u rezervoar i zatim ga izvući vani.

Reporter Costas Stamou koji je bio s njim, rekao je kako zadatak „nije nešto strašno komplikovan“: „Čak vam ne treba ni posebna cijev, i ono za vodu može poslužiti“, govori on.

Nakon što su završili sa ovim dijelom „savjetovanja“, automehaničar je dodatno pokazao i kako odozdo probiti rezervoar goriva kako bi došli do njegovog sadržaja.

izvor: antenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor