GRAĐANI REAGUJU: DJECA SE SMRZAVAJU

Naša sugrađanka, majka jednog od učenika Srednje stručne škole koja je željela da ostane anonimna, saopštila je VBP portalu da uprkos tome što se govori da je riješen problem grijanja u pomenutoj školi, učenici se još uvijek smrzavaju.
“Ja sam roditelj jednog od učenika koji pohađa Srednju stručnu školu u Bijelom Polju. Kao što znate djeca su nakon produžetka raspusta i pohađanja online škole, krenula u školu i nastavila redovno pohađanje iste“, poručuje sugrađanka.
Poznato je da je online nastava bila organizovana baš zbog problema sa grijanjem. Uslovi za redovno pohađanje časova u školi nijesu stečeni, smatra sugrađanka I poručuje da roditelji nemaju djece “na odmet” da zdravljem plaćaju cijenu nečijeg neuspjeha.
“Iako su iz uprave škole tvrdili da su se stekli uslovi za normalno pohađanje nastave, očigledno da nisu, grijanja kao da nema, djeca se smrzavaju u školi, a skraćenje časova je očigleno nemoguće. Smatram se uprava škole plaši da ne izađe u javnost da je škola opet bez grijanja”, kazala je majka jednog od učenika koji pohađa Srednju stručnu školu i dodala “Na drugom spratu pumpe koje su postavljene ne mogu da izbace tako da apsolutno nema ni malo grijanja. Niko od nas nema djece na odmet da svojim zdravljem plaćaju cijenu nečijeg neuspjeha. Nadam se da će neko od nadležnih institucija i Ministarstva našao način da se pomogne da omogućimo djeci normalno pohađanje nastave”, zaključuje ona.
Podsjećamo da su radijatori u ovoj školi ostali hladni nakon što je škola isključena iz sistema grijanja, koji je bio vezan sa kotlarnicom, koja se do decembra nalazila, u sada već srušenoj, staroj školi “Dušan Korać”.
Zbog problema sa grijanjem, Srednja stručna škola u Bijelom Polju nije drugo polugodište počela sa redovnom nastavom, već su đaci nekoliko dana učili online. Do problema je došlo zbog rušenja kotlarnice u staroj osnovnoj školi sa koje se grijala i srednja stručna škola.
Iako je kotlarnica Srednje stručne škole u Bijelom Polju stara više decenija. Uprava se nadala da će, tako dotrajala, izdržati još koju godinu. No, pred sam početak drugog polugodišta srušila se i onemogućila početak nastave, što iz uprave nijesu predvidjeli iako se moglo očekivati da će rušenjem stare škole “Dušan Korać” doći do problema obzirom da se korisio isti kotao za grijanje.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor