Search
Close this search box.

U DOMU ZDRAVLJA POČELA SA RADOM ŠKOLA ZA TRUDNICE

Danas je u Domu zdravlja Bijelo Polje počela sa radom Škola za trudnice, Škola je namijenjena trudnicama od 22. nedelje trudnoće. Školu vode strukovne medicinkse sestre Tine Novović i Ana Milićević.
U toku trajanja škole za buduće majke biće uključeni stručnjaci iz oblasti ginekologije i akušerstva, pedijatrije, fizijatrije, nutricionizma, psihijatrije, psihologije, stomatologije…
Današnje predavanje održao je dr Nikola Veličković, specijalista ginekolog.
Cilj škole je: na najbolji način pripremi trudnice za porođajnauč,i trudnice da prate faze porođaja,, njega novorođenčeta, dojenje, preveniraju eventualne probleme u prvim danima poslije porođaja, da se po završetku škole osećaju sigurno i da bez straha i panike krenu na porodjaj.
Škola za trudnice, posebno kod prvorotki, ima veliku ulogu. Kroz savjetovalište edukujemo o očuvanju reproduktivnog zdravlja. Cilj naše škole je sprječavanje mogućih komplikacija na porođaju, smanjenje perinatalnog mortaliteta i morbiditeta. Takođe, cilj savjetovališta za reproduktivno zdravlje je pripremiti buduće roditelje da informisani i bez straha prolaze kroz trudnoću, porođaj i period poslije porođaja, uključivanje oba roditelja u njezi djeteta, spriječavanje i smanjenje broja komplikacija na porođaju.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor