Gojković: Pritisak je sada manji, ali motiva ne fali

Selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković kazao je da njegova ekipa rasterećeno ulazi u duel sa Španijom , ali da će učiniti sve da stigne do polufinala.

„Željeli smo da uđemo u osam, kako bismo imali priliku da igramo sa najvećima i za ono što je najveće. Motiva nikom ne fali, pritisak svakako da je postojao. Mogu biti zadovoljan sa odlučujućim momentima, imali smo stabilnost u odbrani kada je trebalo da se riješi utakmica“, kazao je Gojković.

Kazao je da „furija“ ima izuzetno dobru odbranu.

„Sad idemo u veliki meč, možda ih možemo zaustaviti ako budemo fokusirani sve vrijeme. Oni imaju dobru odbranu, agresivnu, ne daju mnogo slobodnih šuteva“, istakao je Gojković

Selektor se osvrnuo na dosadašnja četiri duela na SP.

„Protiv Mađara smo primili 12 golova, mada protiv takve ekipe je teško izvući paralele. Duel sa Japanom je teško komentarisati, potpuno je drugačiji stil, imaju veliki broj šuteva. A protiv Gruzije je bilo dobro, istina uz veliki broj promašaja“, zaključio je Gojković.

Dušan Banićević, centar naše selekcije, kazao je da će odbrana biti ključ u duelu sa Španijom.

„Osjećamo se dobro, imamo još dva treninga do Španije. Pokazali su na turniru da su jedni od favorita, poznati su sa tim malo drugačijim stilom iggre – presjek po cijelom terenu, puno plivanja i pokušaćemo da zaustavimo tu njihovu tranziciju i kontranapade, što im je glavni ključ igre. Oni imaju i dva odlična centra, a mi svoju šansu tražimo kroz odbranu. Očekujem utakmicu sa mnogo isključenja, a pobjedu će odnijeti ko bude ima bolju realizaciju. Pokriveni su odlično na svim pozicijama, tako da će sigurno biti teško. Nadamo se da ćemo podići igru u napadu i poboljšati realizaciju“, kazao je igrač Sabadelja.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor