Search
Close this search box.

Funkcionalnost države zajednički interes

Bez institucija i njihovog razvoja, nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje, navodi se u zajedničkom saopštenju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića.

Đukanović, Krivokapić ,Bečić i Abazović

Navodi se da su Đukanović, Bečić, Krivokapić i Abazović na sastanku, koji je inicirao premijer, razgovarali o pitanjima koja su nacionalno važna i za vlast i za opoziciju, i za sve građane Crne Gore.

Na sastanku su, kako se navodi u zajedničkom saopštenju Predsjednika Crne Gore, Predsjednika Skupštine i Predsjednika Vlade, razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, “bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje.”

“Iskazana je spremnost da se taj interes slijedi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je razgovarano i o pitanjima koja su bila predmet nerazumijevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije.

“Iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti”, zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor