Finansijska podrška i pomoć za 80 odraslih i starijih osoba sa invaliditetom

Opština Berane i Crveni krst Crne Gore zaključili su Ugovor o saradnji, kako bi implementirali program „Pomoć u kući odraslom i starom licu sa invaliditetom“.

Ovim programom Opština Berane će pružiti finansijsku podršku i pomoć za 80 odraslih i starijih osoba sa invaliditetom u ovom gradu, te je vrijednom donacijom sam projekat učinila održivim.

Program će, kako je rečeno, biti od velike pomoći za korisnike, odnosno za osobe koje zbog ograničenja koja im nameće narušeno zdravlje imaju problema sa svakodnevnim aktivnostima kao što su kupovina hrane, održavanje higijene, priprema obroka i čišćenje kuće.

Kroz program „Pomoć u kući odraslim i starim licima sa invaliditetom“, Opština Berane će podmiriti troškove usluga za 80 korisnika iz Berana, u iznosima utvrđenim rešenjima nadležnog Centra za socijalni rad, za ugovorenu obavezu.

Predstavnici Opštine Berane i Crvenog krsta su istakli da je ovaj program veoma važan za lokalnu zajednicu, jer će pružiti znatnu pomoć osobama sa invaliditetom, a istovremeno će smanjiti opterećenje za porodice koje brinu o njima.

Novim zajedničkim projektom saradnja između Opštine Berane i Crvenog krsta, kako je saopsteno, pokazuje se kao još jedan primer uspješne zajedničke inicijative u pružanju podrške najugroženijim kategorijama stanovništva.

Izbor: RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor