Zatvoriti odlagalište otpada u Dobrakovu

Iz Euromosta su naveli da se na snimcima i fotografijama koje su uradili jasno vidi, da čitavo odlagalište „visi“ nad magistralom i rijekom i da je sama magistrala potonula od prevelikog tereta odlagališta, koji sa naslonio na nju, te da je pitanje dana, kada će se čitavo odlagalište sručiti na magistralu i u rijeku Lim.

Nevladina organizacija (NVO) Euromost pozvala je danas nadležne institucije da pod hitno zatvore odlagalište otpada Opštine Bijelo Polje koje se nalazi u mjestu Dobrakovo na samoj granici sa Srbijom, jer ugrožava živote svih koji prolaze magistralom, kao i rijeku Lim, pri čemu njeno obrušavanje može dovesti do nesagledivih posljedica.

Iz ove NVO su naveli da se na snimcima i fotografijama koje su uradili jasno vidi, da čitavo odlagalište „visi“ nad magistralom i rijekom i da je sama magistrala potonula od prevelikog tereta odlagališta, koji sa naslonio na nju, te da je pitanje dana, kada će se čitavo odlagalište sručiti na magistralu i u rijeku Lim.

Napominju da su ugroženi i životi zaposlenih u Komunalnom preduzeću Lim, koji obavlja poslove na tom odlagalištu.

„Zaposleni su nam kazali da se jedna stijena obrušila na njih i da rade u rizičnim uslovima ispod samog brda i stijene. Zato je NVO Euromost danas zatražila da reaguje i inspekcija rada, da izađu na teren i ustanove u kakvim uslovima rade zaposleni u ovom preduzeću i da li se krši zakon o radu i da li su ugroženi njihovi životi“, kažu iz Euromosta.

U slučaju da nadležni ne zatvore ovo odlagalište, ističu iz Euromosta, za svaki incident koji se desi, biće odgovorno Komunalno Lim i Opština Bijelo Polje.

 

Ovaj tekst se finasira od sredstava odobrenih od Ministarstva kulture i medija kroz Fonda za podsticanje Plularizma i raznovrsnosti medija

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor