Elektroprivreda (EPCG) “ispod žita“ ukinula popuste redovnim platišama koji ne štede

Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je početkom jula odlučio da dotadašnjim redovnim platišama koji su bili članovi ,,Zlatnog tima“, a čija je potrošnja veća od 500 kilovata po satu (KWh), ukine popust od 13 odsto na računima za utrošenu električnu energiju, ali o toj odluci nije obavijestio javnost, bilo zvaničnim saopštenjem, bilo direktno potrošače kanalima komunikacija koje koriste.
Više potrošača obratilo se Portalu Volim Podgoricu, tvrdnjom da ih niko nije obavijestio da su popusti ukinuti, kao i da su neprijatno iznenađeni.
Iz EPCG nisu odgovorili na pitanja VOP-a koliko domaćinstava je tokom avgusta potrošilo više od 500KW, te ostalo bez popusta, koliko je time prihodovala EPCG, kao ni koja je donja granica računa koji i dalje imaju popust odnosno koliki iznos računa čini potrošnja od 500KW prosječno.
Dio redovnih platiša ostao je bez popusta nakon desetak godina primjene ove stimulativne mjere koja EPCG godišnje, prema nezvaničnim podacima, košta ukupno oko 12 miliona eura.
Iz EPCG su nedavno pozvali potrošače da štede električnu energiju zato što na berzi, osim visoke cijene, potencijalni problem može da bude i nedostatak električne energije.
Juče se autorskim tekstom oglasio predsjednik Borda direktora EPCG, Milutin Đukanović, koji je naveo da državna energetska kompanija zaključno sa septembrom ima minus u trgovini energijom od 58.141.919,87 eura, odnosno za toliko je veća kupovina nego prodaja energije.
izvor: Vijesti iz Bijelog Polja
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor