Dvije osobe za lične potrebe sa računa firme podigle milion eura

Službenici Regionalnog centra bezbjednost „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju i suzbijanju privrednog kriminaliteta, protiv I.P. (49) iz Bosne i Hercegovine i B.B. (40) iz Kosova podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, kazali su iz Uprave policije u saopštenju.

Kako se navodi, sumnja se da su I.P. i B.B. otuđili materijalno – finansijsku  i poresku osnovu preduzeća „Monter.ing“ d.o.o iz Bara, na način što su, od novembra 2015. do februara 2017. godine, vršili gotovinske realizacije sa računa pravnog lica mimo legalnih tokova i na taj način za sebe pribavili protivpravnu imovinsku koristi u iznosu ne manjem od 1.015.150 eura.

– I.P. kao ovlašćeno lice i poslovni menadžer pravnog lica i B.B. kao izvršni direktor i osnivač firme, su zluopotrebom svojih položaja, vršili nekontrolisana i nedokumentovana podizanja novčanih sredstava sa žiro računa pravnog lica, van opravdanih i dokumentovanih tokova, na koji način su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist i prouzrokovali uvećanje potraživanja pravnog lica i ugrozili potraživanja povjerilaca, prvenstveno države – saopštili su iz policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor