Search
Close this search box.

Dodik govor započeo pozdravom za Vučića: Predsjedniče Srbije, dobro došli na svoje

Dodik je pozdravio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je također bio prisutan

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obratio se danas na otvaranju početka radova na izgradnji dionice autoputa Bijeljina – Rača.

Dodik je pozdravio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je također bio prisutan. Član Predsjedništva BiH je svoj govor počeo na sporan način, piše Avaz.

– Gospodine predsjedniče Republike Srbije, gospodine Vučiću dobrodošli na svoje i među svoje – rekao je Dodik, a onda nastavio:

– Hvala vam na podršci. Rijetko me kada neke stvari impresioniraju, ali moram da kažem, kada smo razgovarali o ovome prije samo dvije godine, vaša olako pristajanja da pomognete u RS su mi počesto zatvarali moju želju da tražim još. Tako da hvala što ste nam otvorili tu mogućnost i u budućnosti.

Dodik je istakao kako svjedoči da Vučić nikada nije oklijevao da pomogne RS.

– I to je nama bilo potrebno. U ranijim godinama se sve svodilo na iskazivanje bratske ljubavi, bez konkretnih angažmana – naveo je Dodik.

Osim Dodika i Vučića, svečanosti su prisustvovali i predsjednica RS Željka Cvijanović, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, te ministri u Vladi RS.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor