Search
Close this search box.

Dobro se opekli, greške neće ponoviti

Rukometaši nijesu zadovoljni igrom, obećavaju bolje izdanje sa Grčkom u revanšu baraža za SP

Džaba kvalitet, individualna snaga, broj utakmica, nastupi u jakim ligama i evropskim klupskim takmičenjima, ako pristup, začinjen sa energijom, nije stoprocentan. Upravo je ovo falilo našim rukometašima, do samog finiša, u prvom meču baraža sa Grčkom za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Izgubili su ,,lavovi“ ali pokazali nakon teškog meča u Atini da se i poraz od dva gola može proslaviti. Svjesni da su dobro prošlo, kako su mogli, jer su Grci vodili šest golova, mogli su i sedam, a onda zastali. Domaćin je na manje od tri minuta bio na ,,plus pet“, ali je završnica pripala igračima selektora Zorana Roganovića koji je isprobao sedam bekova do odmora (nije igrao Kaluđerović), a profitirao sa onima koji su imali manju minutažu ili nijesu bili u startnoj postavi.

Rotacije i to česte nijesu donijele željeni efekat. Na muke su domaći igrači stavljali našu odbranu, a očigledno je bilo da su se frustracije iz napada (promašivali zicere pogađali prečke i stative) prenijele u defanzivnim zadacima. Talasalo se od strane naše ekipe u oba pravca, sve do posljednjih devet minuta kada su ,,zaključali“ kapiju sa fenomenalnim golmanom Simićem.

– Utisak nije dobar. Napravili smo puno grešaka koje su nas do odmora skupo koštale. Lagano smo ušli u meč, melaholično, kao da nijesmo imali snage da se nosimo sa rivalom prvih 30 minuta. U nastavku smo pokušali da promijenimo mnogo toga što nam je na kraju dalo rezultat. Ali sa ovakvom ekipom ne smijemo u Podgorici da ponovimo takvu igru i moraćemo puno brže i jače u revanšu – kazao je Miloš Vujović.

Da li je Grčka iznenadila ili je Crna Gora potcijenila protivnika? Koji su razlozi opuštenijeg ulaska u meč?

– Iskreno ne mogu tačno da kažem šta se desilo, ali osjetio sam da je tim izgledao umorno. Ne želim da pričam na tu temu jer ne želim alibi da tražim. Ono što je jasno je da smo naučili šta treba da radimo u nedjelju u ,,Morači“. Svjesni smo, ako želimo da se kvalifikujemo, da potpuno moramo da promijenimo pristup i moraćemo jače da igramo.

Revanš u Podgorici zakazan je za neđelju, ,,lavovi“ će juriti dva gola zaostatka, razlika nije velika, ali Heleni su pokazali i u meču sa Bosnom i Hercegovinom da su nezgodni i kao gosti. I ne samo to – protiv mnogih velesila Grci su u posljednje vrijeme bili prijatno iznenađenje.

– Rezultat je povoljan, a mi ćemo morati da ih nadigramo, pokažemo bolje izdanje u što ne sumnjam. Pozvao bih navijače da nas podrže jer će nam sa njima posao biti puno lakši.

Naš tim je u januaru na Evropskom prvenstvu oduševio. Sa takvim odnosom Grčka ne bi imala šansu da zaprijeti u Podgorici.

– Očekujem uzbudljiv meč, moraćemo od početka da stvaramo prednost i da idemo od gola do gola. Ubijeđen sam da ćemo u nedjelju od prvog minuta biti jači, spremniji što nijesmo uradili u Grčkoj. Moraćemo brže da igramo, to nam je bio plan i za prvi meč, međutim, nije išlo. Nijesmo imali dobru koncentraciju u šutevima, ali sam siguran da ćemo u revanšu ispraviti sve i pokazati bolje izdanje – poručio je Vujović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor