Search
Close this search box.

Biti ili ne biti za Primorac

Kotorani jure majstoricu, Novljani pobjedom osvajaju trofej

Nema predaje – poručio je Vuk Drašković, prvotimac Primorca pred večerašnji (19 h) četvrti meč finalne serije sa Jadranom. Kotorani su u teškom položaju, gube 2:1 u seriji, jure pobjedu za majstoricu u Herceg Novom.

– U našem mentalnom sklopu nema predaje, zato vjerujem u brejk. Svaka utakmica nosi dozu pritiska, pa tako i ova četvrta. Dozirani pritisak je dobar pokretač, ali to naš trener odlično zna da izbalansira. Novljani imaju veći teret, braneći titulu, a mi ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u najboljem izdanju.

Jadran je u boljem položaju, možda i u psihološkoj prednosti, ali je i Primorac pokazao, nakon startnog poraza, kako zna da se uzdigne i dođe do potrebne igre za pobjedu.

– S obzirom na to da želja postoji, važno je da se skoncentrišemo i uhvatimo nit. Uigrana smo ekipa i siguran sam da svaki pojedinac daje svoj maksimalan doprinos. Obaveza je da se da sve, svaki atom snage… To je, prije svega, obaveza pred sobom, ekipom, trenerom, klubom i navijačima. A pobjeda uvijek dođe kao nagrada. Vjerujem u svoju ekipu i obećavam da ćemo uložiti maksimum u četvrtu utakmicu – jasan je Drašković.

,,Iks“ faktor Primorca su navijači.

– Posebna su snaga. Taj osjećaj, kada su na tribinama, ne može da se poredi ni sa čim. Siguran sam da ćemo uz njih doći do našeg cilja – kazao je Drašković.

U Jadranu svjesni su šanse. Na korak su igrači Petra Radanovića od odbrane trofeja. Vidjeli su kako mogu i kako ne smiju protiv rivala iz Kotora. Pokušaće adute da istaknu u prvi plan – kroz brzo plivanje i lake golove dođu do željenog cilja. Probaće, naravno, i da sakriju mane i ne dozvole rivalu da ih uvede u mirniji ritam. Priželjkuju gosti manje oscilacija.

– Nećemo imati što da tražimo ako kroz plivanje ne nametnemo ritam – jasan je Radanović, trener Novljana.

Jadran je odigrao savršen prvi meč, vrlo dobar je bio i u trećem, a Radanovića je ohrabrila igra sa manje oscilacija.

– Na premijeri smo, od ukupno 11 međusobnih ovogodišnjih duela, imali najmanje oscilacija. Koliko je realno da ponovimo – pitanje je. Ali ako budemo fokusirani u jakom ritmu možemo se nečemu nadati.

Od starta finalne serije igrači i treneri su pri stavu da su karte otkrivene, a da je faktor iznenađenja isključen.

– Ako je glava mirna lakše je taktiku sprovesti. Taktika se postavlja prema kvalitetu igrača. I te kako je važna, a pitanje je da li nešto novo možemo da izmislimo. Ne vjerujem da se može nešto veliko dogoditi. Nemamo ni vremena za veliku promjenu koju bi igrač mogao da sprovedu na pulsu 180, 200 – istakao je Radanović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor