Search
Close this search box.

Đurović: Rožaje je oduvijek simbol multietničkog i multikonfesionalnog sklada i suživota

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 30. septembra, Dana opštine Rožaje, predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 30. septembar, Dan opštine Rožaje.

Rožaje je oduvijek bilo poznato kao simbol multietničkog i multikonfesionalnog sklada i suživota u Crnoj Gori, te je kao takvo neodvojivi dio njene slavne istorije.

Rožaje, sa ljudskim potencijalima koje posjeduje, kako u samoj opštini tako i među iseljenicima širom svijeta, koji čine njeno posebno bogatstvo, može razvijati još kvalitetniju privrednu i turističku ponudu, s akcentom na promovisanju ekološkog ambijenta. U tom smislu, izuzetno je važno raditi na valorizaciji prirodnih resursa kojima ovaj grad obiluje.

Naročito je značajno unapređenje kvaliteta života Rožajaca i Rožajki, koje se može ostvariti kroz bolju infrastrukturnu povezanost, privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta, što se može postići kroz adekvatnu i plodotvornu saradnju lokalne i državne vlasti.

Sigurna sam da preduzimljivošću i pregalaštvom svojih ljudi Rožaje može uspjeti u tome, na korist svih građanki i građana, a naročito mladih kojima moramo stvoriti uslove da ostanu u svom kraju.“

izvor_ AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor