Dijaspora jedan od nosećih stubova Crne Gore

Dijaspora je jedan od nosećih stubova građanske i multivjerske, odnosno samosvjesne Crne Gore, na koju svaki naš građanin može da bude ponosan, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović.

Foto: SD

On je boravio je u višednevnoj posjeti Njujorku, koju je iskoristio za susret sa udruženjima iseljenika i brojnim predstavnicima naše dijaspore.

Šehović je i ove godine prisustvovao donatorskoj večeri, koju Fondacija Gusinje tradicionalno priređuje u drugoj polovini decembra, kao i novogodišnjem koktelu u organizaciji Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku, kome je prisustvovalo nekoliko stotina naših iseljenika iz svih krajeva naše države.

Posjetu Njujorku Šehović je iskoristio da u brojnim susretima još jednom istakne važnost naše dijaspore, koja je, kako je naveo, nebrojeno puta pokazala i dokazala svoj odgovoran i posvećen odnos prema Crnoj Gori i svakom njenom građaninu, nezavisno od nacionalne, vjerske, političke ili bilo koje druge pripadnosti, pružajući uvijek nesebičan doprinos njenom demokratskom, ekonomskom i svakom drugom razvoju.

„Dijaspora je jedan od nosećih stubova građanske i multivjerske, odnosno samosvjesne Crne Gore, na koju svaki naš građanin može da bude ponosan. Ona je vazda bila i biće njen oslonac, zbog čega od države zaslužuje svaku moguću podršku i poštovanje”, istakao je Šehović.

Osim Šehovića, u posjeti Njujorku je bio i član Predsjedništva SD-a i predsjednik opštine Plav Nihad Canović, koji je takođe imao brojne susrete sa iseljeničkim udruženjima i istaknutim pojedincima, ali i sa predstavnicima Islamske zajednice Plav-Gusinje u Njujorku.

 

Izvor: RTCG

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor