Search
Close this search box.

DF, URA i Demokrate ne mogu da se dogovore oko podjele resora

Parlamentarna većina iz 2020. godine postigla je načelan dogovor da predsjednik Demosa Miodrag Lekić bude njihov predlog za mandatara. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović se još nije oglašavao oko mandata za sastav Vlade. Đukanovića je o tome obavijestio lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, u pismu koje mu je uputio neposredno nakon što je postavgustovska većina postigla saglasnost za Lekića i “paket akcija” u njegovoj vladi – što je bio zahtjev GP URA od početka pregovora.

Međutim, više je tačaka sporenja između konstituenata većine, ali računaju da će u roku od tri mjeseca približiti stavove i doći do dogovora. Oni su se načelno dogovorili da koaliciji “Crno na bijelo” pripadne deset ministarstava, Demokratskoj Crnoj Gori šest, DF-u četiri ministarstva. Konstituenti ne mogu da se dogovore oko toga kome će pripasti ministarstvo vanjskih poslova, kapitalnih investicija, ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prosvjete, kao ni pravde. I Demokratski front (DF) i Demokratsku Crnu Goru posebno interesuju ministarstva ekologije, turizma i kapitalnih investicija. Tačke sporenja između Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratske Crne Gore su ministarstvo prosvjete i pravde. I Demokratska Crna Gora i GP URA zainteresovani su za ministarstvo vanjskih poslova.

Prema informacijama “Dana”, konstituenti su juče razgovarali o strukturi izvršne vlasti, ali nisu pominjali mjesto predsjednika skupštine.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor