Search
Close this search box.

Demokrate: Da li je sada svima jasno kako je Dritan Abazović napredovao u bezbjednosnom sektoru?

Nakon što se pred očima cijele javnosti tokom prošle godine tadašnji potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti bavio rušenjem prve Vlade formirane nakon pobjede nad kriminalnim bivšim režimom, ali i podmetanjima na račun Alekse Bečića kojeg istovremeno tajno prate službenici Uprave policije za koje se ispostavlja da su u stvari službenici narko kartela, danas je – nakon nove u nizu afera u sektoru kojim je koordinirao – svakom čovjeku u Crnoj Gori jasno zašto rušenje Vlade i zašto povratak DPS-a na vlast, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

“Da li je sada jasno kako je Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru, zašto nas je Zoran Lazović na pres konferenciji ubjedjivao da Crnoj Gori ne prijeti opasnost od Belivuka i Miljkovića i da oni nijesu neprijatelji Crne Gore, a kasnije smo od SDT-a saznali da su oni svirepo kasapili ljude u našoj zemlji mjesecima prije skidanja zabrane”, upitale su Demokrate.

Demokrate pitaju i da li je “sada baš svakom čovjeku jasno kako je Dritan Abazović napredovao u bezbjednosnom sektoru?”

Demokrate: ”Da li je sada jasno zašto nije dozvoljeno da se Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu 14. marta ove godine pozabavi pitanjem skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću? Da li je sada jasno zbog čega je URA blokirala tu sjednicu” – navode Demokrate.

Iz te partije podsjetili su šta su pitali koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića još 16. septembra prošle godine oko Zorana Lazovića, njegovih sinova, Ljuba Milovića, kavačkog klana i drugih.

Demokrate: ”Zašto je Zoran Lazović dobio status štićene ličnosti i koliko ga pripadnika Uprave policije obezbjeđuje i ko su ti službenici? Gdje su raspoređeni pripravnici tzv. Specijalnog policijskog odjeljenja (SBPOK) koji su bili u Lazovićevom timu? Gdje trenutno radi sin Zorana Lazovića koji se gledao sa Veljkom Belivukom u Crnoj Gori? Da li je Ljubo Milović još uvijek službenik policije ili MUP-a? Gdje je raspoređen Zoran Tomčić? Čime je kum Zorana Lazovića zavrijedio toliko vaše povjerenje da ste ga postavili na poziciju savjetnika direktora Uprave policije” – podsjetile su Demokrate.

Za kraj Demokrate su navele dva nova pitanja.

– ”Ko je bio koordinator svih službi bezbjednosti kada su ovi podaci stigli od Europola jula prošle godine, i za čiji račun se istina mjesecima skriva od javnosti Crne Gore? Kako možete da rušite 30. avgust i vraćate na vlast režim čije su, sada jasno vidimo, udarne pesnice u mnogim institucijama direktno srasle sa organizovanim kriminalom ili zašto to morate da činite gospodine Abazoviću i kolege iz SNP-a? Hoćete li sa nalogodavcima, egzekutorima, pomagačima i kumovima organizovanog kriminala da pobijedite organizovani kriminal” – zaključuju Demokrate.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor