Demokrate: Carević tražio od Krapovića 2,2 miliona eura

Demokratska Crna Gora optužila je predsjednika budvanskog ogranka Nove srpske demokratije i budućeg kandidata za gradonačelnika Marka Bata Carevića da je od predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića tražio 2,2 miliona eura na osnovu usmenog sporazuma sa Svetozarom Marovićem.

“Kako je i zašto Marko Bato Carević od Dragana Krapovića tražio da mu isplati 2,2 miliona eura, navodno na osnovu ugovora koji je imao sa opštinom Budva, a zapravo, po sopstvenom priznanju, na osnovu riječi Svetozara Marovića iz vremena kada su Budvom vladali oni koji su potom sklapali sporazume o priznanju krivice”,  navodi se u saopštenju Demokrata koje je objavljeno na društvenim mrežama.

Demokrate su reagovale na tekst na portalu Borba u kojem se funkcioneri opštine Budva iz Demokrata optužuju za korupciju i nepotizam. Demokrate su u odgovoru upitale portal Borbu da li su “raskrinkavači kriminalnih aktivnosti u državi možda znali za veze Nebojše Medojevića sa zemunskim klanom!.

“Znaju li da je Medojević svojevremeno izjavio da je uvijek spreman na debatu o uticaju kriminala na politiku i pohvalio se, usput, kako o tome ,,jako puno zna? Dabome da zna, kad je duboko zašao u materiju, sve pišući u listu zemunskog klana, koji se nazivao Identitet. Zašto tabloid ne piše o tome kada zna da je jedan dio političke scene vrlo zainteresovan za identitetska pitanja? Dok smo još kod Medo jevića, šta bi sa onim mafijašem koji je 2010. izudarao Medojevića, a o kojem on nakon toga ne smije da pisne? Ako Medojević ne smije, to bi se, zacijelo, moralo očekivati od onih koji neustrašivo raskrinkavaju organizovane kriminalne grupe”,  tvrdi se u saopštenju.

A zašto ne pišu, kako navode Demokrate, o visokom funkcioneru Demokratskog fronta, nekadašnjem suvlasniku zloglasne podgoričke kafane Debela Berta, koji je svojevremeno mjenicama prevario narod u Crnoj Gori i pobjegao u Italiju.

“Nakon čega je Milo Đukanović, glavom i bradom, dao novac poreskih obveznika da se isti vrati u Crnu Goru, kako bi osnivao nevladina udruženja i glasila koja kontinuirano služe za blaćenje opozicionih kolega i pružanje pojaseva za spašavanje Milu Đukanoviću, najljepšem predsjedniku”,  zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Carević se juče nije oglašavao, ali je na portalu Borba objavljen tekst u kojem se pitaju Demokrate “da li je Carević pismeno ili usmeno tražio novac od Krapovića i kada se to tačno desilo i zbog čega to nije Krapović prijavio tužilaštvu”?

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor