Debatni klub beranske Gimnazije obilježio dvije decenije postojanja

Debatni klub Gimnazije „Panto Mališić“ predstavlja jednu od vannastavnih akitvnosti Gimnazije „Panto Mališić“ po kojoj je ova škola postala prepoznatljiva i zapažena u široj javnosti.
Gimnazija ''Panto Mališić''
Gimnazija “Panto Mališić’
Dvadeset godina postojanja ovog kluba svečano je obilježeno 19. maja 2022. godine, uz prisustvo brojnih gostiju, bivših debatera, trenera i svih koji su dali svoj doprinos da debata u Gimnaziji zaživi i opstane dugi niz godina. Takođe, u okviru svečanosti realizovana je finalna debata školskog debatnog turnira na kojem je učestvovalo 14 timova.
Na početku svečanosti prisutnima su se obratili direktor Gimnazije Momčilo Radojević i trener Debatnog kluba Marko Radojević.
Ovom događaju prisustvovao je i direktor Edukativnog centra „Logos“ Krsto Vuković, kojem je uručena zahvalnica za podršku u radu Kluba.
Vuković se obratio publici i pobjedničkom timu finalne debate obezbijedio nagradu – trodnevni boravak u Budvi. Zahvalnice su, između ostalih, dobili i Sreten Lutovac, dosadašnji direktor ove ustanove koji je u toku dvije decenije postojanja Debatnog kluba svesrdno pratio rad debatera i pružao svaku vrstu podrške učenicima i njihovim trenerima, zatim profesorica Dragana Jočić koja je prije dvadeset godina, zajedno sa Nadom Perović, osnovala Klub, Milena Bubanja, član prvog Debatnog kluba Gimnazije, Mila Jelić, koja je kao trener sa Klubom ostvarila izuzetno značajne uspjehe, Jasna Lalević, jedna od najboljih govornika na državnim debatnim turnirima, i mnogi drugi.
Bivši debateri i saradnici koji nisu mogli da prisustvuju svečanosti obratili su se prisutnima putem video poruka, pa su se mogle čuti čestitke koje su ovim putem poslali: Luka Novović, Adnan Uković, Isidora Laban, Ana Bogavac i drugi.
Nakon toga održana je finalna debata u kojoj su na poziciji propozicije učestvovali: Sofija Laban, Anel Memić i Hana Ljuca, a opozicioni tim činili su: Stefan Bošković, Lana Senić i Miloš Barjaktarović.
Sudijski tim u sastavu: Jasna Lalević, Mila Jelić i Marko Radojević, proglasio je opozicijski tim za pobjednika ovogodišnjeg školskog turnira, saopštili su iz ove obrazovne ustanove.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor