Danilović: Pojedine partije koje su bile u manjinskoj vladi paralelno pregovaraju sa DPS-om

Kako je naveo, neće nikoga pratiti sa darovima i prćijom u još jedan zagrljaj sa Đukanovićem.

Ujedinjena Crna Gora je već danas u pouzdanom saznanju da pojedine partije, koje su u međuvremenu, minulih stotinak dana, bile u savezu sa DPS-om i u manjinskoj vladi koji je Đukanović podržavao, paralelno pregovaraju o nastavku te saradnje samo sa drugim mandatarom i to iz reda potpisnika čuvenog Memoranduma o saradnji, saopštio je lider Ujedinjene Goran Danilović.

Kako je naveo, neće nikoga pratiti sa darovima i prćijom u još jedan zagrljaj sa Đukanovićem. Danilović je dodao i da su juče dobili poziv za sastanak u okviru stare, avgustovske, većine kako bis resetovali odnose i izabrali neku vrstu tehničke Vlade.

– Na sastanku koji će uslijediti preksjutra mi nećemo dopustiti da budemo dekor bilo kakve prevare ili da poslužimo nekome kao svatovi za ispraćaj u još jednu avanturu sa Đukanovićevom partijom. Sve što dogovorimo istog trenutka treba da potpiše 41 poslanik „stare većine“. Očekujemo i da predsjednica Skupštine doprinese resetovanju odnosa i to podnošenjem ostavke kako se ne bi dogodilo da bilo ko sjedi na dvije stolice. Kao i prilikom izbora prve vlade koju su podržali pobjednici sa izbora od 30. avgusta 2020, Ujedinjena Crna Gora neće ucjenjivati niti imati bilo kakve specifične zahtjeve, naveo je on.

Danilović tvrdi da su ubijeđeni da su vanredni izbori najčasnije rješenje nakon kojih DPS nikada više ne bi bio u prilici da ucjenjuje i trguje sa onima koji su skloni trgovanju izbornom voljom.

– Još jednom; ako je namjera bilo koga od onih koji se odazovu pozivu na sastanak da sebi samo podignu cijenu za novi dogovor sa DPS-om i Bošnjačkom strankom, onda su podcijenili našu političku pronicljivost i opreznost na koju smo dužni ali i primorani evo dvije godine. U svakom slučaju; nećemo nikoga pratiti sa darovima i prćijom u još jedan zagrljaj sa Đukanovićem, zaključio je on.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor