Danilović: Izbori ako je ostalo i trunke časti

Braneći „visoke“ ciljeve i navodno vodeći računa o „skupim“ nacionalnim interesima svjedočimo i učestvujemo u mizeriji političkog rastakanja svake vrijednosti. Ne treba da ratujemo međusobno ali se moramo vratiti pravilima. Zacarili smo političku prostituciju i zasjeli je na presto države braneći je zadnjicama a ne razumom i srcem, poručio je lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Kako je istakao, sinoć je svakome bilo jasno koliko je naš parlament jadan i koliko ne liči ni na jednu izbornu volju – liči samo na sebe, na ništa, i ne vodi nas nigdje.

– Izbori! Izbori ako je ostalo i trunke časti. Izbori jer ih DPS i Đukanović nipošto ne žele! Izbori jer ta ekipa nikada više neće imati ni blizu 40 poslanika niti poziciju da s jednim ili dvojicom preletača ubijaju svaku nadu i ogade svaku promjenu. Čak i da se ponovo okupi ona većina od 30. avgusta 2020. izbori moraju uslijediti u najkraćem roku – to može biti sada samo tehnička većina, poručio je on u statusu na Fejsbuku.

Danilović je naglasio da postojeća Vlada mora pasti jer je u njoj takav raspored snaga koji vrijeđa zdrav razum!

– Bila je po volji poraženog DPS-a i zato je gubitnička. U čije ime nam kulturom upravlja M.V. ili ANB-om M.K. ili..? U čije ime? Sinoć smo vidjeli kako se poraženi DPS uz podršku dijela pobjednika brutalno revanšira Zeti za ono što su ih Zećani potukli do nogu na minulim izborima. I to je legitimna odluka? I to je politika? I to je većina?, upitao je on.

On je istakao da je pred Dritanom Abazovićem mnogo života i mogao bi jednim potezom opravdati makar djelić onoga što je pogrešno uradio nadmudrujući se sa Đukanovićem.

–  Nema lukavljenja sa lukavim, a nije ni nužda. Od većine smo napravili vereseju, a od istorijske pobjede poraz. Izbori! Izbori, pa da počnemo od početa. Da vratimo stid u politiku. Da postavimo pravila. Da objavimo šta može, a šta ne može. Da nam praziluk nenajedenosti ne viri kroz fotelju. Da se ne krijemo iza „zapadnih vrijednosti“ i „istočne mudrosti“, a da se bavimo sitnom kupoprodajom, da ne branimo Ameriku i Rusiju zbog želje da uskočimo u velike gaće nego da živimo svoje male živote i skromne uloge u njima, naglasio je on.

Danilović je napomenuo i da je  Dritan Abazović uradio i nekoliko velikih stvari, a najveću 30. avgusta 2020.

– Ako želi da mu se to pamti ima veliku i poslednju šansu. Biće i Vlada i vladanja, biće ih i s nama i bez nas! Ova Vlada ne može ni korak dalje – sistemom; učini malo opoziciji, pa malo DPS-u, malo Crkvi, pa malo i đavalu, srlja se u ništa i nigdje . Sve liči na onu: pola Eću, pola preduzeću! Ne živi se, međutim, u polovinama, ne živi se između, ne živi se samo za sad, zaključio je on.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor