Abazović ugostio novoimenovanu ambasadorku Marselu: Saradnja sa Italijom naročito važna u borbi protiv mafije

Za Crnu Goru, proces evropskih integracija nema alternativu i Vlada je čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, posebno u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kazao je Abazović

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ugostio je danas novoimenovanuambasadorku Republike Italije u Crnoj Gori, Andreinu Marselu. Čestitajući na imenovanju, predsjednik Abazović je poželio dobrodošlicu italijanskoj ambasadorki, izrazivši uvjerenje da će se lijepo i ugodno osjećati u našoj državi i da će steći brojne prijatelje u prijateljskoj zemlji kakva je Crna Gora, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

Premijer je ocijenio da su odnosi između Crne Gore i Italije prijateljski i sadržajni, zasnovani na kontinuiranom političkom dijalogu i saradnji u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.

– Za Crnu Goru, proces evropskih integracija nema alternativu i Vlada je čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, posebno u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i bila prva naredna članica EU –  naglasio je Abazović.

Predsjednik Vlade je istakao da saradnja i razmjena iskustava sa Italijom naročito važna u borbi protiv kriminala i visoke korupcije i da je ona intenzivirana od njegove prve zvanične posjete Italiji, tada u ulozi šefa bezbjednosnog sektora, kroz razmjenu iskustava raznih anti-mafija eksperata.

Ambasadorka Andreina Marsela na samom početku izrazila je duboko saučešće zbog tragedije koja se desila na Cetinju i prenijela poruku svoje Vlade da Italija čvrsto stoji uz svoje prijatelje u teškim trenucima za cijelu zemlju.

Marsela je naglasila da joj je zadovoljstvo i čast boraviti u Crnoj Gori, državi sa kojom Italija baštini prijateljske, partnerske i savezničke odnose. Ambasadorka Italija je navela da Italija našoj državi želi pomoći u procesu pristupanja EU i nastaviti intenzivnu saradnju u oblasti ekonomije, kulture i turizma.

Sastanak premijera Abazovića sa novoimenovanom ambasadorkom Italije bio je prilika za razmjenu mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, Italiji i Evropi.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor