Search
Close this search box.

CKB i Podgorička banka upozoravaju na porast hakerskih aktivnosti

Imajući u vidu osjetan porast hakerskih aktivnosti od početka pandemije virusa korona, pri čemu su meta dominantno korisnici digitalnih usluga, Crnogorska komercijalna banka CKB i Podgorička banka PDB, članice OTP Grupe, danas su posavjetovale klijente da budu oprezniji prilikom korišćenja svojih podataka na internetu.

U bankama ističu da korisnici usluga elektronskog i mobilnog bankarstva širom svijeta najčešće dobijaju maliciozan e-mail sa instrukcijama za aktivaciju naloga, promjenu lozinke ili ažuriranje korisničkih podataka.

“Nekoliko korisnika CKB GO usluge dobili su e-mail slične sadržine sa informacijom da je potrebno da produže svoj nalog klikom na link koji je poslat unutar ove lažne e-mail poruke. Ne reagujte na ove lažne e-mail poruke ako ih slučajno dobijete”, upozorili su.

Kako dodaju, banke nikada od svojih klijenata ne bi tražile preduzimanje bilo kog načina identifikacije putem e-mail-a, SMS-a ili telefona.

“U slučaju da je neko od naših klijenata ipak odgovorio na ovakav e-mail, potrebno je da kontaktira Call Centar na broj telefona 19894 (CKB) ili 19900 (PDB). Nakon poziva Call centru, molimo da lažnog pošiljaoca prijavite i Nacionalnom timu za odgovor na računarske incidente www.cirt.me, kao i Agenciji za zaštitu ličnih podataka”, poručuju iz te dvije banke.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor