Cigarete sa deklaracijama transportovane iz CG

Povodom informacije koja se pojavila u domaćim i regionalnim sredstvima javnog informisanja o zapljeni velike količine cigareta na Dunavu koje su, prema medijskim navodima, prokrijumčarene iz Crne Gore, iY Uprave prihoda i carina saopštili su da se ne radi o švercu cigareta iz Crne Gore, već da su cigarete, u ukupnoj količini 4.362 kartona, legalnim tranzitnim deklaracijama T/4592, 4598, 4600 od 7.4.2022. napustile Crnu Goru.

media.gov.me
media.gov.me

Iz UPC dodaju da su carinski službenici prilikom ukrcaja detaljno pregledali pošiljku.

Direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević imao je telefonski razgovor sa direktorom Uprave carina Srbije Brankom Radujkom, saopšteno je.

Prema saopštenju, u skladu sa dobrom i kvalitetnom saradnjom, koja inače podrazumijeva intenzivnu komunikaciju, razmijenjene su informacije o događaju.

Cigarete, koje su stizale u Crnu Goru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u periodu od 2018. do 2021. godine, kako navode iz UPC, „bile su smještene kod korisnika Slobodne zone ‘Atlant mont’, ‘Saće’ i ‘Ripšped’, i za Srbiju su krenule 7.4.2022. godine kao vlasništvo firmi ‘Saće’ i ‘Atlant mont'“.

-Uprava prihoda i carina Crne Gore ostaje posvećena beskompromisnoj borbi protiv krijumčarenja i drugih vidova prekograničnog kriminala, sa fokusom na saradnju sa relevantnim domaćim i stranim partnerima, zaključuje se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor