CGO: Problem isplate pripravničkih zarada prioritetno riješiti

Korisnicima Programa stručnog ospobljavanja još uvijek nisu isplaćene avgustovske zarade, iako Zakon predviđa da se isplata zarada za prethodni mjesec vrši do desetog u tekućem mjesecu, saopštili su iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Dodaju da nadležni još uvijek ćute, ne dajući informaciju da li će i kada ove naknade biti isplaćene.

Hakerski napadi možda bi i bili legitiman razlog kašnjenja da od istih nije proteklo više od mjesec dana, što je bilo dovoljno vremena da se iznađe alternativno rješenje. Datu argumentaciju ne podržava ni to da su sve druge zarade u javnom sektoru uredno i blagovremeno isplaćene, navde iz CGO.

Kako ističu, nezadovoljstvo korisnika/ca svakako je opravdano, jer se radi o elementarnom izvoru prihoda za najveći dio njih. Na ovaj način nadležni, suprotno proklamovanim politikama, zapostavljaju tek svršene studente/kinje, koji su, kao mladi ljudi, najveći resurs ove države.

CGO poziva Vladu Crne Gore i sva resorna ministarstva da ovom pitanju povjere dužnu pažnju, pruže konkretnije informacije, ali i u što skorijem roku otklone prepreke za isplatu dugovanih zarada, zaključuju u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor