Search
Close this search box.

CdM saznaje: Nijesu spaljene cigarete za koje je navedeno da su uništene

Prilikom neposrednog pregleda oduzetih cigareta u kamionu koji je pronađen u blizini Podgorice, između ostalih, pronađene su i cigarete marke “Mak” i “Regina”. Navedene marke cigareta se nijesu nalazile u pratećoj dokumentaciji koja se odnosi na popis robe koja je trebala da se vozi na uništenje, saznaje CdM.

Radi se o vrstama koje su, kako saznaje CdM, prema podacima iz popisa uništene robe, navodno već uništene tokom ranijih spaljivanja oduzete robe u jednoj fabrici u Nikšiću.

Na osnovu navedenog, prema saznanjimam  CdM-a, očigledno je da su prilikom ranijih uništavanja cigareta vršene malverzacije, odnosno da nijesu spaljene cigarete za koje je u papirima navedeno da su uništene.

“Dakle, očito je da su na spornom kamionu nađene cigarete koje su prokrijumčarene iz fabirke prilikom prethodnih postupaka uništavanja. To dokazuje da su i prilikom ranijih uništavanja izvršena krijumčarenja, odnosno da su cigarete koje su trebale da budu spaljene nelegalno izašle iz nikšićke fabrike, o čemu su mediji već pisali”, kaže izvor CdM-a.

Organizatori krijumčarenja su cigarete koje su tada nelegalno iznijeli iz  fabrike, su pokušali da ih izvezu u zemlju regiona ali pošto im to nije omogućeno od strane nadležnih organa te države, pokušali su i drugi put da fingiraju njihovo uništavanje i ponovo ih iznesu na crno tržište.

“Inače, se radi o brendovima cigareta koje krijumčari grupa iz Tuzi, a naprodavaniji su na ulicnom tršištu”, navodi se u dokuemntu u koji je CdM imao uvid.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor