Ćalović Marković: Favorizovale sudije Medenicu ili ne, biće teško imati one koji neće biti pristrasni

Vanja Ćalović Marković, izvršna direktorica MANS-a, izjavila je da će u slučaju Vesne Medenice biti veoma teško imati sudije koje neće biti pristrasne na bilo koji način, bilo da je favorizuju ili da su sa njom imali negativna iskustva.

Ćalović Marković, Foto: Vijesti
Ćalović Marković, Foto: Vijesti

Ćalović je u Bojama jutra kazala da nema jednog jedinog sudije da ona nije na njega uticala.

Ona je komentarišući medijske naslove rekla da joj nedavna hapšenja izgledaju kao počeci istrage ozbiljnijih predmeta.

Istakla je da su i u prethodnom periodu imali slična “iznenađenja“ od strane Tužilaštva, ali da su na sudu neslavno završila, govoreći o predmetima Šarića i Kalića i počecima bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

Navodi da je ranije bilo grešaka u optužnicama koje su radili tužioci, a sudovi puštali i zbog kojih su optuženi ne samo završili na slobodi, nego je država morala da im plati odštetu.

Ćalović Marković kazala je da se mora vidjeti šta će to konkretno da se dešava, prema njenim riječima, pogotovo imajući u vidu da su optuženi bili na vrhu sudske hijerarhije. Drugi predmet, slučaj predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića. Kompletan sjever, hoteli po primorju, sve je otišlo kroz stečaj, izjavila je ona. Ako se sve svede na to da je Jovanić par stotina hiljada eura otuđio tako što je plaćao sopstvene račune, kako je izjavila – a niko da se ne pozabavi s time gdje su završavale firme i što se dešavalo s tim stečajnim postupcima koji su vođeni, gdje su milioni otišli u privatne džepove, onda taj slučaj neće dovesti ni do čega.

Istakla je da je pitanje da li će Tužilaštvo naći dovoljno dokaza i kako će se ponijeti sudovi Medenice, rekavši da tamo ima profesionalaca “ali da vi imate zvanično slučajno dodjelu predmeta, pa da taj predmet može da dođe i njenoj najboljoj drugarici.“

Problem je što, navodi Ćalović Marković, javnosti nije odgovoreno šta se dešava sa slučajem Petra Lazovića.

Prema njenim riječima – i Zoran i Petar Lazović su navodno bili na tajnom zadatku i izuzetno su u bliskim odnosima sa kriminalcima. “To bih možda mogla da razumijem da se desilo samo jednom. Nije mi jasno zbog čega nisu uhapšeni. Zašto dvije godine od pada vlasti Uprava policije se nije bavila imovinom gospodina Lazovića ili Golubovića“, pitala je Ćalović Marković.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor