Search
Close this search box.

Brajović: Marković da poštuje skupštinsku proceduru i dostavi sve predloge zakona

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović pozvao je premijera Duška Markovića da poštuje skupštinsku proceduru i dostavi sve predloge zakona za koje Vlada smatra da ih je potrebno hitno raspravljati i donijeti.

Marković je ranije danas pozvao poslanike i Skupštinu da provjere cjelishodnost zabrane dodjele finansijske pomoći građanima tokom izborne godine, posebno imajući u vidu proglašenu epidemiju.

Brajović je kazao agenciji MINA da su poslanici na Kolegijumu predsjednika skupštine u petak pozvali Vladu da inicira donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona koji bi omogućili još uspješnije suočavanje države sa pandemijom.

“Na sastanku Kolegijuma, kojeg, pored predsjednika, čine predsjednici poslaničkih klubova, bio potpredsjednik Vlade koji je i predsjednik Nacionalnog koordinaciong tijela, kao i ministri rada i socijalnog staranja, ekonomije, zdravlja i finansija i niti jednu riječ o ovoj inicijativi premijera nijesu rekli predstavnici Vlade”, kazao je Brajović.

On je rekao da ovo nije vrijeme za bilo kakva profitiranja, ni politička ni institucionalna.

“Potrebno je zajedništvo, i to suštinsko. A preduslov za to je intenzivna i dobronamjerna komunikacija”, zaključio je Brajović.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor