Božović: Mjesto crnogorskog premijera pripada Andriji Mandiću

Ozbiljne Vlade bez DF nema, kao što bez DF nema ni ozbiljnog obračuna sa kriminalom, smatra ona

Premijer nije moguće tražiti u bilo čijim redovima osim u redovima Demokratskog fronta, a to mjesto svakako pripada Andriji Mandiću, smatra funkcionerka DF-a Jelena Božović. 

– U protekle dvije godine imali smo veoma neizvjesnu i nestabilnu političku i društvenu situaciju u kojoj se niko nije osjećao sigurno, u kojoj je sve bilo neizvjesno, a država se konstantno nalazi u stanju konfuzije, koja ni trenutno, a kamoli dugoročno ne može da donese ništa dobro građanima. Sve političke kombinatorike od 30. avgusta do danas pravljene su bez Demokratskog fronta, a novouspostavljeni princip: manje mandata = više vlasti ne postoji nigdje u demokratskom svijetu. Upravo se takav model pokazao kao neodrživ. Ta opšta zbrka i nesigurnost nastaviće se i u narednom periodu u još gorem obliku bude li se ulazilo u slične ekperimente kao do sad: pravljenje nestranačkih vlada, predlaganje nestranačkih premijera, paktiranje sa DPS i slično- smatra ona.

Prema njenim riječima, neophodno je da se pod hitno prevaziđu sujete i lični konflikti, a da se iznad svega stavi opšti interes i uspostavi dogovor između svih koji su za to dobili mandat od građana 30. avgusta.

– Upravo na elementarnim principima demokratije i poštovanju volje većine, partnere nije dopustivo tražiti ni u redovima DPS, posebno ne u redovima NVO koje niko na izborima nije ni glasao. Zato građani s pravom očekuju da se iz ove krize pod hitno izađe, a Demokratski front je nebrojeno puta do sada iskazao dobru volju za saradnju i dogovor. Ozbiljne Vlade bez DF nema, kao što bez DF nema ni ozbiljnog obračuna sa kriminalom i štetnim nasleđem iz 30-godišnjeg perioda DPS. S tim u vezi ni premijera nije moguće tražiti u bilo čijim redovima osim u redovima DF, a to mjesto svakako pripada Andriji Mandiću- zaključila je Božović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor