Borovinić-Bojović poručila Đukanoviću: Dozovite se pameti!

Rezultati DPS- a i bivšeg režima u zdravstvu su svima očigledni i jasni, istakla je  bivša ministarka zdravlja doktorka Jelena Borovinić Bojović, reagujući na saopštenje „Komisije DPS za zdravstvo“ u kojem su se napali dvije vlade koje su došle posle njihovog tridesetogodišnjeg temeljnog degradiranja zdravstva u Crnoj Gori i zdravstvenih radnika, i u kojem su se pozvali na „stelt rezultate“ njihove razgradnje zdravstvenog sistema.

Borovinić Bojović ih je podsjetila na njihove učinke:

„Ni jedna nova bolnica unazad trideset godina! Ciljana i sporadična nabavka rijetkih dijagnostičkih aparata isključivo u kampanji pred izbore! Opustošene ambulante i ruinirane bolnice na sjeveru i jugu. Generacijski jaz u kadrovima uzrokovan stopiranjem specijalizacija decenijama unazad. Ni jedno osjetno povećanje plata zdravstvenim radnicima, dok su isprazno i politikanski upućivali pohvale našem radu, koje nisu značile ništa“, napisala je na Tviteru.

Ona je potom dodala:

„Posjete bolnicama pred izbore u svrhu fotografisanja za kampanju…Kao nedavno, kada je predsjednik DPS-a posjetio jednu kliniku, doduše, privatnu, ne obazirući se na javno zdravstvo“.

Bivša ministarka je upitala šefa DPS-a i predsjednika „svih građana“  „Kada je „zabrinuti“ predsjednik obišao kovid pacijente u bilo kojoj bolnici u državi?

„Predsjediče svih građana, da li čujete poruke koje Vam ovih dana upućuju sa relevantnih međunarodnih adresa? Nema sa Vama puta u EU! Dozovite se pameti i već jednom shvatite da Crna Gora nema veze sa tajkunskim modelom življenja koji praktikujete Vi i Vama slični. Trebalo je razmišljati o zdravstvu i svim ostalim vitalnim segmentima države, a ne isključivo o punim džepovima“, naglasila je Borovinić Bojović i poručila:

„Onda možda ne biste bili najgora vlast u istoriji Crne Gore, koja je zemlju dovela do krajnje devastacije“!

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor