Borbu s kovidom izgubilo 13 korisnika

U bjelopoljskom Domu za stare trinaest korisnika je preminulo od posljedica virusa korona, od ukupno 82 oboljela. Među zaraženima bila su i 22 zaposlena u Domu.

„Ono čemu se na damo da će biti ohrabrenje jeste početak vakcinacije. Ipak, kod nas to po pravilima još nije moguće, jer treba da prođe četrnaest dana od posljednjeg pozitivnog pacijenta. Trenutno imamo četiri korisnika koji su pozitivni“, kazao je direktor Doma za stare Dejan Pavićević.

Dodaje da će ukoliko ovo stanje potraje, brzo uslijediti vakcinacija.

„Trenutno je pod krovom ove socijalne ustanove 141 korisnik. Vidi se inače zamor, kako kod korisnika, a pomalo i zaposlenih. Ipak dug je ovo period. Godinu smo skoro praktično izolovani od spoljnjeg svijeta. Svi sa nestrpljenjem čekaju na vakcinaciju“, navodi Pavićević.

Jedna od korisnica Doma Paunika Đošić iz Berana kaže da žive kao jedna porodica, ali da je postalo veoma teško provoditi vrijeme na ovaj način.

„Pod ovim krovom smo godinu, iako s vremena na vrijeme izađemo ispred zgrade u ovo naše dvorište. Imamo mi ovdje razne zanimacije, osoblje je predobro za nas, uslovi odlični, ali smo umorni i iscrpljeni od čitave ove situacije, i žalimo za onima koji su nas, nažalost, napustili“, kaže ona.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor