Bokeljska noć u subotu

Tradicionalna kotorska fešta Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana u subotu, 20. avgusta 2022. godine, sa početkom u 21 sat, a njen početak najaviće brod sa Gradskom muzikom i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor“.

„Ulaskom u koridor, 35 okićenih barki sa sedam vučnih brodova predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade čiji je fond 4.000,00 eura i to prvo mjesto 1.500 eura, drugo 1.000 eura i treće mjesto 500 eura. Žiri u sastavu: Dušica Ivetić, predsjednica žirija i članovi Milenko Premović, akademski slikar i Petar Martinović, vajar će preostalih 1.000 eura podjeliti kao jednu ili više utješnih nagrada“, saoštili su organizatori.

Poruke kotorskih meštara i njihovih kreacija publici i žiriju približiće Dolores Fabian i Miomir Maroš.

„Nakon proglašenja najboljih, uslijediće veličanstveni vatromet, a fešta će se potom nastaviti na trgovima u starom gradu“, navodi se u najavi događaja.

I Gradska muzika se seli sa mora na kopno, pa će svojim đirom kroz grad najaviti koncerte domaćih bendova.

Na dan održavanja „Bokeljske noći“ glavni gradski parking neće biti u funkciji.

Organizator događaja je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj je Opština Kotor.

Medijski sponzori su Radio Televizija Crne Gore, Radio Kotor, Radio DUX, Boka news, Culture corner, PV informer, Feral Bar i Share Montenegro.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor