Blokiran saobraćaj na Kućama Rakića jer teretnjaci uništavaju put: Mještani nasipima blokirali prolaz kamionima

Kada budu sjeli predstavnici dvije opštine i Glavnog grada i rekli da će uraditi novi put i zabraniti prolaz kamionima, onda mogu da uklone barikade. Dotad put ostaje zatvoren, rekao je Radomir PajovićStanovnici Kuća Rakića godinama ukazuju na problem čistih prolazaka kamiona težih od sedam tona koji uništavaju glavni put, ali niko od nadležnih nije reagovao. Zbog toga su oni odlučili da zabrane odvijanje saobraćaja, te su na sred glavnog puta postavili barikade sa zemljom. Kod pružnog prelaza u naselju Cijevna, ali i ispod nadvožnjaka ka Tuzima, mještani su postavli obavještenje da će od 6. februara put biti zatvoren za saobraćaj. Sa obje strane je policija koja upozorava vozače da ne mogu proći. Radomir Pajović, mještanin, kaže da nema uklanjanja nasipa sve dok se problem ne riješi.

– Nema toga ko će ukloniti barikade. Išao sam i u MUP, dao izjavu, kažu nema elemenata da me šalju kod tužioca. Ne dam više da se ovuda prolazi kamionima, ovo je moj put i moja zemlja. Došlo mi je da se selim od muke. Neću dozvoliti da iko ovo ukloni. Kada budu sjeli predstavnici dvije Opštine i Glavnog grada i rekli da će uraditi novi put i zabraniti prolaz kamionima, onda mogu da uklone barikada i to oni, ne mi – rekao je Pajović.Pajović ističe da su 1992. godine od svojih sredstava i preko svojih imanja napravili glavni put, da bi ga sada uništavali kamioni.

Još 2010. godine sekretar za saobraćaj mi je napismeno odgovorio da ovim putem ne mogu da saobraćaju kamioni teži preko sedam tona. Sa tim dopisom išao sam u policiju i rečeno mi je da nemaju ovlašćenja da budu tu jer je u pitanju privatni put, ali da će naložiti da veliki kamioni ne smiju da prolaze. Nikada se to nije desilo. Šleperi iz Albanije jure, kamioni sa građevinskim materijalom, ovi što vade pijesak iz rijeka prolaze kasno uveče… Ma života ovdje nema – kaže Pajović.

Pajović kaže da se odlučio na ovaj korak jer je nekoliko puta tražio pomoć nadležnih.

– Poslednji dopis sam poslao 27. januara ove godine kada sam se orbatio Glavnom gradu, Opštini Tuzi i Opštini Zeta. Odgovor nijesam dobio. Tražimo da se kamionima zabrani prolaz – kaže Radomir Pajović.Vladimir Pajović ističe da su teretna vozila potpuno uništila glavni put.

– Davno smo mi napravili ovaj put. Krpili su ga više puta, a pogledajte kako sada izgleda. Opština Tuzi je svoj dio asfaltirala, a mi ne zanmo kome više pripadamo da li Podgorici, Tuzima ili Zeti. Napravili smo dopis za sve opštine i Sekretarijat za saobraćaj i MUP da se put od 6.februara zatvara. Put je zatvoren i neće se njime više prolaziti. Putevi su počeli da krpe udarne rupe, ali to ne može. Tražimo da se asfaltira i da se proširi kao put od Tuzi. Dok ne odluče kada će da renoviraju put i zabrane kamione on će biti blokiran – kaže Pajović.

Izvor:DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor