Search
Close this search box.

Bjelopoljsko naselje dobija kanalizacionu mrežu

Naredne sedmice, ukoliko to vremenske prilike dozvole, trebalo bi da počnu radovi na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u bjelopoljskom naselju Kulina.

Foto: Dan
Foto: Dan

Tako će najveći problem koji tišti mještane ovog dijela grada unazad više decenija, konačno biti riješen. Kako je saopštio Mervan Gušmirović, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Gornji grad, na kanalizacionu mrežu dugu oko 200 metara biće priključeno tridesetak domaćinstava, a investicija će iznosti oko 10.000 eura.

Gušmirović je kazao da su konačno došli do rješenja što bi trebalo posebno obradovati mještane naselja Kulina.

Gušmirović: ”Konačno smo došli do rješenja i čini mi se da je to ono što će posebno obradovati žitelje naselja Kulina, da mi vrlo brzo počinjemo sa rješenjem tog pitanja na jedan adekvatan način. S obzirom na dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, u dogovoru sa Sekretarijatom za investicije došli smo do rješenja, a to je da, individualno, mimo projekta izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u naselju Kulina uradimo kanalizacionu mrežu. Tako će konačno i mještani odahnuti, s obzirom da su imali gradnih nevolja kad je u pitanju kanalizacija” – kazao je Gušmirović.

Dodaje da su dobijene sve neophodne dozvole i određena trasa kanalizacione mreže, tako da očekuje da u ponedjeljak krenu radovi na iskopu kanala u koji će biti postavljene cijevi buduće kanalizacije.

On je kazao da je problem prisutan godinama iako su računali da će se brzo riješiti.
Gušmirović: ”Problem je prisutan godinama, a računali smo da ćemo ga brzo riješiti ali eto otezao se iz godine u godinu. Uvijek smo imali obećanje da će se krenuti u realizaciju ovog projekta, ali uvijek je bilo ili nešto preče ili je nedostajalo sredstava. Kanalizaciona mreža bila je velika potreba stanovništva koji žive na visočijim kotama Mjesne zajednice Gornji grad. Živjeti u 21. vijeku, a svakodnevno imate izlivanje fekalne kanalizacije na otvorenom, ne samo da predstavlja opasnost od pojave zaraznih bolesti već se i narušava i ugrožava životna sredina. Sve to nas je tjeralo da godinama opštinskim institucijma predlažemo rješenje tog problema kao prioritet mjesne zajednice i sada, nadam se, konačno dolazimo do pravog rješenja” – istakao je Gušmirović.
Izvor: Dan
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor