Search
Close this search box.

Bivša ministarka tvrdi: Zdravlje države sam čuvala kao zdravlje rođene djece

Kao što sam, od rođenja dvoje djece, Pavla i Filipa, bdila nad njima i vodila računa o njihovom zdravlju, tako sam postupala i sa svojim pacijentima od prvog dana kada sam obukla bijeli mantil, a onda isto tako nastavila da radim za dobrobit svih građana Crne Gore i sa pozicije ministarke zdravlja naše države, kazala je bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović

“S jedne strane, ponosna sam na rekordne rezultate u redovnom radu zdravstvenog sistema i uprkos varednim okolnostima, nezapamćenom obimu posla i opterećenju zbog COVID 19 pandemije. Radosna sam što smo u, takođe, rekordnom roku uspjeli da povećamo plate ljekarima i medicinskim sestrama do 40 odsto. Moje cijenjene kolege su to odavno zaslužile i ova zemlja im se još nije adekvatno odužila. S druge strane, zahvalna sam građanima koji su jasno i glasno potvrdili da cijene i prepoznaju naš rad, i to zajedno sa ocjenama relevantnih zdravstvenih međunarodnih institucija”, kazala je Borovinić Bojović.

Kako je istakla, Ministarstvo zdravlja Crne Gore, izdigli su sa neuglednog 16. mjesta i dna tabele po ocjenama koje su dali građani 2019. godine, na današnju čelnu, prvu poziciju.

“Istraživanje CEMI-ja i agencije Mina, a pod pokroviteljstvom ambasade SAD-a, pokazalo je da je najviše građana Crne Gore zadovoljno radom upravo Ministarstva zdravlja Crne Gore. Zato sam zahvalna i ja svima vama, bez izuzetka. Mi smo, kao zdravstveni radnici dobili još jednu i to specijalnu nagradu SZO za, kako su obrazložili, doprinos očuvanju zdravlja i života građana tokom COVID 19 pandemije”, ističe bivša ministarka.

Ponosna je, kaže, što je sa svim kolegama, predvodila Ministarstvo zdravlja Crna Gore u presudnoj, epohalnoj bici u cilju savladavanja korona virusa.

“Ostvareni rezultati nijesu ničija pojedinačna zasluga već svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu”, dodala je ona.

Svim saradnicima zahvaljuje na požrtvovanom radu.

“Nadam se, takođe, i da razumiju da sam bila obavezna da u dinamiku rada u Vladi unesem ljekarski ritam – mi radimo i u ponoć i u tri ujutru i vikendom i praznicima. Ako želimo najbolji zdravstveni sistem – moramo da budemo maksimalno požrtvovani. Ovdje nema mjesta ni politici ni podjelama po bilo kom osnovu. Relevantan je samo profesionalan i, još važnije, ljudski pristup svakom čovjeku. Zahvalna sam i kolegama iz Ministarstva zdravlja koji su to razumjeli i koje sam posmatrala kao članove svoje porodice”, istakla je Borovinić Bojović.

Kolegi Dragoslavu Šćekiću daje punu ljudsku i profesionalnu podršku u cilju jačanja zdravstvenog sistema Crne Gore.

“Funkcije dođu i prođu, i raduje me, kao ljekara, što Crna Gora postaje toga svjesna. Ono što ostaje i što je najvažnije u životu jeste da ostanemo ljudi”, zaključila je Jelena Borovinić Bojović.

izvor: CdM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor