Search
Close this search box.

Za sada nema razloga za paniku: Nije registrovano prekomjerno zagađenje vazduha nakon požara u Tuzima

Tri mjerne jedinice Agencije za zaštitu životne sredine nijesu registrovale prekomjerno zagađenje vazduha nakon ogromnog požara koji je juče zahvatio otpad sekundarnih sirovina u Tuzima, kazali su za CdM.

Foto: Čitalac CdM-a
Foto: Čitalac CdM-a

“Na osnovu podataka dobijenih u realnom vremenu sa mjernih stanica, zaključak je da nijesu registrovana prekoračenja graničnih vrijednosti mjerenih polutanata uprkos značajnih emisija zagađujućih materija na mikro lokalitetu na kojem se odvijao požar”, kazali su za CdM iz Agencije.

Iz Agencije su istakli da su tome doprinijeli i povoljni vremenski uslovi, ali da će narednog mjeseca, tačnije do 15. maja imati jasniju sliku koji je uticaj požar imao na životnu sredinu.

“Vremenske prilike su doprinijele da ne dođe do transporta polutanata u niže slojeve atmosfere u urbanim djelovima Podgorice”, objašnjavaju iz Agencije.

Podsjećamo, u velikom požaru koji je juče zahvatio auto-otpad u Tuzima, koji je gasio veliki broj vatrogasaca, postojala je opravdana sumnja da se na ovom mjestu nalazi i otpad koji se može tretirati kao opasan, pa su odmah obaviješteni Uprava policije i Ekološka inspekcija, kako bi u što kraćem roku spriječili ugrožavanje bezbjednosti i ekološku katastrofu.

Uprava za inspekcijske poslove je do juče kasno prikupljala podatke o požaru, a kako su kazali CdM-u, o slučaju će se izjasniti tokom dana.

izvor: CdM

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor