BiH: Žuto upozorenje zbog obilnih padavina i grmljavine

Žuto upozorenje izdato je za veći dio Bosne i Hercegovine zbog obilnih padavina i grmljavine. Žuti meteoalarm izdat je za regije: Livno, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Foča, Prijedor, Trebinje i Višegrad.

– Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode –  navodi se u upozorenju za područja u kojima se očekuje obilne padavine.

Za područja u kojima se očekuje grmljavinsko nevrijeme izdato je upozorenje, prenosi Avaz.

– Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće – navode iz FHMZ.

Podsjetimo, danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 17 i 23 stepena na jugu zemlje do 28 stepeni.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor