Search
Close this search box.

Bez registar kasa 70 odsto taksista iz Bijelog Polja

Ukoliko se brzo ne izvrši kontrola rada taksi prevoznika, mi legalni taksisti stupićemo u štrajk i isključiti registar kase iz naših vozila, saopštio je Vučina RadojevićPredstavnik jednog od taksi udruženja u Bijelom Polju Vučina Bele Radojević iskazao je ogorčenje primjenom Zakona o fiskalizaciji, odnosno kupovini i ugradnji registar kasa u taksi vozilima, što se, kako tvrdi, ne odnosi na sve taksiste.

– Poreska uprava me je lično više puta upoznala da u svakom vozilu koje posjedujem moram imati registar kase i fiskalizovati ih. Kreditno sam se zadužio i kupio 11 registar kasa i sve ih stavio u funkciju. Sada vidim da nakon više mjeseci nijesu svi taksisti u Bijelom Polju stavili fiskalne kase i da se to posebno odnosi na samostalne taksi prevoznike, a da je više od 70 odsto onih koji ne posjeduju registar kase. Zato apelujem i molim nadležne organe, prije svega zaposlene u Poreskoj upravi i nadležne isnpektore, da izvrše kontrolu rada taksista i nesporednim uvidom ustanove ko ima, a ko nema registar kase. Kako bismo u ovom teškom poslu svi bili ravnopravni. U protivnom, ukoliko se to brzo ne desi stupićemo u štrajk i mi isključiti registar kase iz naših vozila – saopštio je Radojević i dodao da Komunalna inspecija i Saobraćajna policija ne rade svoj posao na pravi način.

– Ima dosta privilegovanih, mnogima se gleda kroz prste, ne rade se pravične kontrole i naočigled nas koji radimo regularno, oni ne zasutavljaju “divlje” taksiste. A takav rad je prosto postao nepodnošljiv. Najviše na relaciji Bijelo Polje – Potkrajci – Sutivan – Gubavač, gdje je više nelegalnih taksi prevoznika, koji nam na taj način uzimaju hljeb iz ruku. Zato tražimo da se konačno ovom problemu stane na put i legalnim taksistima omogući da svoj posao rade na valjan način. Ova naša muka nije od juče, i traje više od tri godine – ističe Radojević i dodaje da preko udruženja na čijem je on čelu hljeb obezbjeđuje za više porodica, ali da je stanje postalo prosto neizdrživo i da više nije u stanju da posluje na legalan način.

Iz lokalne uprave poručuju da će pojačati kontrole

Iz lokalne uprave kažu da rade svoj posao, kada je taksi djelatnost u pitanju, najbolje što mogu.

– Vrlo je teško sve urediti jer se stalno i iznova pojavljuju problemi. Mi ćemo preko svojih službi pojačati kontrolu i uraditi sve da se poštuje Zakon o fiskalizaciji i kada je u pitanju taksi prevoz – saopštili su iz Opštine Bijelo Polje.

– Molimo nadležne da pod hitno nešto preduzmu i organizuju akciju i otkriju ko se ovim poslom bavi na nelegalan način. Ne tražimo da ti ljudi prestanu da rade, ali tražimo da i oni imaju kao i mi registar kase što je svim propisima i zakonima određeno. Inače, na području bjelopoljske opštine samostalnih taksista i onih koji rade u udruženjima ima preko 200, a problem sa parking stajalištima, i pored stalnih obećanja lokane uprave, i dalje je evidentan. Nema parking mjesta ni za trećinu taksista – kaže Radojević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor