Search
Close this search box.

Berane: Za posljednji dan festivala dva švedska filma

U okviru Međunarodnog filmskog festivala Forteca, u Centru za kulturu u Beranama danas će biti prikazana dva švedska filma, u 17:30 časova  “Dnevnik dilera”, a u 19:30  “Alvarijanska igra”.

Tako je poslednji dan ovog interesantnog festivala rezervisan za noviju švedsku produkciju, pa će publika imati priliku da pogleda crnu komediju o tome kako se nove generacije stranaca snalaze u Švedskoj, a za ljubitelje romantičnih filmskih ostvarenja rezervisana je završnica festivala.

Međunarodni filmski festival Forteca, koji okuplja filmove i autore sa sjevera Evrope, iz regiona i svijeta otvoren je prije dva dana projekcijom filma „Čelične ratnice“, Jelene Ivanišević-Paunović.

Kako je kazao sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Goran Folić, filmska publika u Beranama je imala priliku da u okviru ovog festivala odgleda sjajna filmska ostvarenja.

„Opština Berane, resorni Sekretarijat uz nesebičnu pomoć Centra za kulturu uvijek će stati iza ovakvog projekta, odnosno ove vrste filmskog festivala“, istakao je Folić.

Autorka filma „Čelične ratnice“, proslavljena glumica Jelena Mila-Ivanišević, koja potiče iz Crne Gore, nije krila zadovoljstvo što je crnogorska premijera njenog filma prikazana u Beranama.

„Festival je počeo u Perastu, ali smo riješili da proširimo ovu priču tako da ove godine prikazujemo filmove u četiri crnogorska grada, među kojima je Berane. Posebno mi je zadovoljstvo što smo iz Berana krenuli na turneju po Crnoj Gori“, kazala je Ivanišević.

U prethodna dva dana ovaj festival okupio je oko hiljadu posjetilaca, među kojima je bilo najviše onih koji su pogledali film poznatog reditelja Emira Kusturice “Na mlečnom putu” sa Monikom Beluči.

Izvor:Vijesti

Autor: Tufik Softić

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor