Beograđanin osumnjičen za ubistvo Šakovića, Kragujevčanin za pomaganje

Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto prije ponoći. L.P. je i dalje u bjekstvu, a D.T. je uhapšen u Hrvatskoj zbog drugog krivičnog djela

Uprava policije i Više državno tužilaštvo danas je održala pres konferenciju povodom ubistva  Milića Minje Šakovića, . Na pres konferenciji su govorili Vesko Nedović, rukovodilac Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Budva, Draško Kalinić, viši policijski inspektor u Sektoru za borbu protiv kriminala i Ana Radović, viša državna tužiteljka.

– L.P. iz Beogarda  osumnjičen je za teško ubistvo Šakovića, a D.T. iz Kragujevca se sumnjiči da je umišljajno pomagao u tome tokom maja i juna. L.P. je i dalje u bjekstvu, a D.T. je uhapšen u Hrvatskoj zbog drugog krivičnog djela- kazala je Radović.

Policija i tužilaštvo rasvijetlili su ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, potvrđeno je ranije nezvanično. Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna, nešto prije ponoći. U Šakovića je tada pucao muškarac, koji je potom pobjegao. Nakon pucnjave, nastala je pometnja i gužva, napadač je to iskoristio i umakao policajcima koji su se zatekli u blizini mjesta zločina.

Šaković je u policijskim evidencijama povezivan sa kotorskim „škaljarskim klanom“. U posljednje vrijeme, često je boravio u Budvi. Osim toga, ime Šakovića pominjalo se u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača „Partizana“ Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. No, srpsko tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nikada ga nijesu zvanično teretili za taj zločin.

Takođe, Šaković je ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala „Auto Zeta“ u Podgorici. Tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović. U policiji su smatrali da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković. Početkom prošle godine, policija je uhapsila više lica, tvrdeći da su planirali atentat na Šakovića i da je time time spriječena njegova likvidacija

izvor.dan.co.me
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor