Search
Close this search box.

Bečić: Nema većine za mandatara

Predsjednik Demokrata Crne Gore Aleksa Bečić je sa večarašnjeg protesta u Podgorici poručio da u parlamentu većina za manjinsku vladu ne postoji. Kako je kazao, poslanici opozicije i dijela većine svi imaju različite koncepte te nove vlade, pa je jasno da ne postoje uslovi da predsjednik države predloži mandatara.

Bečić: Nema većine za mandatara

Bečić je još jednom poručio da su izbori rješenje za izaz iz političke krize.

Kako je istakao, proteklih dana obavljene se konsultacije kod Đukanovića, učestvovala su 43 poslanika, od njih 43, 29 iz DPS se zalažu za jedan koncept vlade, osam je za manjinsku vladu, a šest nema izdefinisan stav.

“To znači da nemaju ni 49 ni 41 poslanika, pa na osnovu javno iznesenih stavova partija koje su učestvovale u konsultacijama, ne postoji većina od 41 poslanika i predsjednik ne bi trebao da da mandat bilo kome da sastavlja vladu”, naglašava Bečić.

Kako je dodao u pitanju je klasična politička šizofrenija.

“Sa jedne strane kolege iz URA-e kažu da su spremni da prave većinu sa DPS-om, da im svaka odluka zavisi od DPS-a, ali hoće da imaju sve ministarske fotelje. DPS im poručuje, da će daljinski upravljati sa njima, ali neće im dati toliko fotelja jer su previše mali”, naveo je Bečić.

izvor: pobjeda.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor