Avion prinudno sletio u Zagreb: ‘Putnik htio da otvori vrata u letu, vikao je: Vidimo se na nebu’

Putnik na letu za Mančester napravio je dramu zbog čega je avion morao prinudno da sleti u Zagreb.

Putnici britanskog TUI-a na letu iz Pafosa za Mančester u ponedjeljak, 15. avgusta, trebalo je da polete oko 17 sati prema Mančesteru, ali su prošli pravu dramu zbog nekontrolisanog putnika.

Prvo je avion poletio sa Kipra sa šest sati zakašnjenja zbog radnog vremena posade. Navedeni let je obavljao avion SmartLink tipa A321, a zbog problematičnog putnika posada je odlučila da prinudno sleti na zagrebački aerodrom, javlja Hrvatska avijacija.

Putnici su rekli da je putnik usred leta konzumirao bijeli prah, za koji su mnogi naveli da je kokain i da se molio između sjedišta na podu kabine. Prije nego što je krenuo ka izlazu u slučaju nužde, vikao je putnicima “vidimo se na nebu”, a zatim pokušao da otvori vrata aviona.

Nekoliko putnika oborilo ga je na zemlju i spriječilo ga u potencijalno sumanutoj namjeri.

Avion je na zagrebački aerodrom sletio u jedan sat poslije ponoći, a putnici su se žalili na organizaciju njihovog dočeka u Zagrebu. Tvrde da ih niko nije dočekao i da su noć proveli na spratu putničkog terminala, bez hrane i pića.

Tek rano sjutradan prevezeni su u obližnje hotele, nakon čega su obaviješteni da će njihov let za Mančester iz Zagreba poletjeti u utorak, 16. avgusta, uveče. Nije bilo druge opcije s obzirom na to da je posadi isteklo radno vrijeme.

TUI se izvinio svim putnicima.

Pomenuti putnik je pod policijskom pratnjom izveden iz aviona i sjutradan nije nastavio put ka Mančesteru. U utorak, u 20.30, avion je poletio iz Zagreba za Mančester, gdje su putnici stigli sa otprilike 26 sati zakašnjenja.

Izvor: 24sata.hr

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor