Search
Close this search box.

ASK u Nikšiću kontrološe socijalna davanja

Alužbenici Agencije za sprečavanje konkurencije (ASK) danas borave u Opštini Nikšić gdje vrše nadzor i kontrolu socijalnih davanja koja su prijavljena Agenciji u ranijem periodu, odnosno kontrolu cjelokupne prateće dokumentacije na osnovu koje su izvršene isplate socijalnih pomoći i materijalnih davanja sa tekuće budžetske rezerve i transfera jednokratne novčane pomoći u periodu od 5. januara 2021. do danas.

Iz ASK podsjećaju da donijela je Plan kontrole i nadzora izborne kampanje za izbore koji će 14. marta biti održani u Nikšiću i u skladu sa kojim vrši kontrolu i prati poštovanje zakonskih odredbi tokom kampanje.

Posebnu pažnju Agencija posvećuje upotrebi javnih resursa u kampanji, odnosno poštovanju propisanih zabrana i ograničenja kada su u pitanju zapošljavanja, trošenje budžeta, socijalna i druga davanja.

“Prošla su četiri sedmodnevna izvještajna perioda u kojima su organi vlasti, obveznici zakona, izvještavali Agenciju o upotrebi javnih resursa u kampanji, odnosno dostavljali Agenciji izvještaje sa svojih računa, izvode iz državnog trezora i analitičke kartice o potrošnji budžetske rezerve, podatke o raspodjeli socijalnih davanja, odluke o zapošljavanju i druge dokumente i izvještaje. Svi podaci i izvještaji dostupni su na internet stranici Agencije i obveznika Zakona. Ti izvještaji se redovno kontrolišu i analiziraju od strane ovlašćenih službenika Agencije”, navodi se u saopštenju.

U skladu sa redovnim aktivnostima ovlašćeni službenici Agencije danas borave u Opštini Nikšiću.

“Oni vrše nadzor i kontrolu socijalnih davanja koja su prijavljena Agenciji u ranijem periodu, odnosno kontrolu cjelokupne prateće dokumentacije na osnovu koje su izvršene isplate socijalnih pomoći i materijalnih davanja sa tekuće budžetske rezerve i transfera jednokratne novčane pomoći u periodu od 5. januara 2021. do danas”, navodi se u saopštenju.

Iz Agencije navode da će u najkraćem roku izvršiti kontrolu cjelokupne navedene dokumentacije i o ishodu te kontrole obavijestiti javnost.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor