Smolović kao u slučaju kredita Abu Dabi proglasio tajnom svaki Ugovor o radu

I nakon poništavanja obavještenja raznih opštinskih sekretarijata od strane Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, na osnovu žalbe Euromosta kojoj opština ne dostavlja Ugovore o radu, svih zapošljenih u 2018, 2019. i 2020.godini tokom smolovićevog mandata, svi Ugovori o radu su proglašeni tajnom kao u slučaju kredita Abu Dabi.

Petar Smolović

Interesantno dok smolović na jednu stranu odbija da dostavi Ugovore o radu, na drugu stranu lokalna uprava opština Bijelo Polje svakodnevno sprovodi na desetine provjera kandidata po javnom oglasu za radno mjesto, lica koja su već zapošljena u lokalnoj upravi.

Postavlja se pitanje kako mogu da se vrše provjere za radno mjesto već zapošljenih lica?

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija je potvrdilo za portal sjevercg da je Upravna inspekcija pokrenula inspekcijski nadzor u ovoj opštini, ali da opština Bijelo Polje još ni njima nije dostavila Ugovore o radu, pravdajući se da ih prikuplja.

U sva nova rješenja sa kojim smolović odbija preko svojih sekretarijata da dostavi Ugovore o radu se navodi, da ne smiju da obradjuju podatke službenika, dok na drugu stranu iste službenike tajno snimaju i obradjuju im podatke preko video nadzora i 30 kamera koje je smolović postavio na zgradu Sportskog centra,,Nikoljac“., kao i unutra zgrade.

Centar za sport i rekreaciju pokriven kamerama

Prema našim informacijama koje smo dobili od zapošljenih, smolović je čak za te svrhe otvorio i posebnu prostoriju iz koje se nezakonito snimaju službenici i gdje im se obradjuju podaci, kao i gradjana koji ulaze u ovaj centar ili prolaze pored istog .

Napominjemo, da je NVO,,Euromost“ došla do podataka koje je objavila u javnost o zloupotrebama u ovoj lokalnoj upravi koje su se vršile kroz zapošljavanje i dodijelu otpremnina, a što su objavili i svi mediji.https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/505085/euromost-inspekcija-da-ispita-otpremnine

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor