Američka Ambasada, Popa i Medoks osudili napad na Milatovića

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici osudila je napad na predsjedniškog kandidata Jakova Milatovića, sinoć na Cetinju.

“Nasilju nije mjesto na demokratskim izborima. Sjedinjene Američke Države najoštrije osuđuje sinoćnje nasilje na Cetinju. Crnogorske Vlasti moraju da preduzmu hitne mjere kako bi napadače pozvale na odgovornost i osigurale bezbjedne, slobodne i poštene izbore za sve”, saopštili su iz američke Ambasade na Tviteru.

Nasilju nema mjesta u demokratskom izbornom procesu, poručila je ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

Ona je kazala da EU osuđuje sinoćno nasilje protiv predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića na Cetinju.

„Kao i bilo koji vid prijetnji ili nasilja, uključujući verbalno, fizičko ili online, protiv bilo kojeg predsjedničkog kandidata“, navela je Popa na Tviteru /Twitter/.

Popa je pozvala nadležne organe da pokrenu postupke protiv odgovornih i osiguraju bezbjedno i slobodno izborno okruženje.

Medoks: Napad na kandidata je napad na demokratski proces

Napad na bilo kojeg kandidata tokom predsjedničke kampanje je napad na demokratski proces, kazala je britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks, dodajući da se nada da će vlasti preduzeti odgovarajuće mjere protiv odgovornih i obezbijediti sigurnost svih kandidata.

Medoks je na Tviteru napisala da je u potpunosti saglasna sa onim što su njene koleginice iz Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država rekle u vezi sa napadom na predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića na Cetinju.

Ona je istakla da nasilje ili prijetnje nasiljem protiv bilo koga nijesu prihvatljivi.

“Napad na bilo kojeg od kandidata tokom predsjedničke izborne kampanje je, osim toga, napad na demokratski proces. Nadam se da će vlasti preduzeti odgovarajuće mjere protiv odgovornih i osigurati sigurnost svih kandidata tokom kampanje”, poručila je Medoks.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor