Search
Close this search box.

Aktivni požari u Kolašinu se proširili, vatrogasci nemoćni

Požari aktivni u Kolašinu iz Vlahovića i Jasenove su se proširili na Ocku Goru, Osredke, Bare.

Foto: nova.rs
Foto: nova.rs

Vatrogasci su nemoćni zbog nepristupačnog terena i brzog širenja vatre. Vozilima se ne može do vatre, ne može se naprtnjačama protiv vatrene stihije..

Željko Darmanović, komadir Službe zaštite i spasavanja, kazao je da ovakve požare može ugasiti samo veća grupa ljudi i angažovanje moderne opreme.

On je i uputio apel vlasnicima kuća u kojima se ne stanuje, dodajući da treba da dođu do svojih kuća i očiste prostor oko njih. Uvijek tu ima lako zapaljivih materija, ostaci drva i trave koja nije košena, kazao je on i ima dosta „zaboravljenih“ kuća. Na takav odnos ih obavezuje i naredba predsjednika opštine kada je u pitanju borba protiv požara. Ovo je problem gdje treba da se svi uključe a najprije oni čija je imovina ugrožena, kazao je on. Ni jedna Služba zaštite, prema njegovim riječima, kako je upozorio, ne može sama a pogotovo oni, dodaje, u Kolašinu gdje imaju veliki prostor sa šumama i livadama i nažalost, kako je zaključio, dosta onih koji vole da „zapale“ i da na tako rizičan način „čiste“ imanja.

Izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor