Danas i sjutra finalni turnir Kupa za košarkašice u Bemaks areni

Podgorička Bemaks arena u utorak i srijedu biće domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za košarkašice, a za trofej će se boriti Budućnost Bemaks, Primorje, Nikšić i Podgorica.

Foto: ekapija.com
Foto: ekapija.com

U polufinalnim duelima, sjutra sastaće se Budućnost Bemaks i Nikšić (17.30), odnosno Podgorica i Primorje (20).

Finale je na programu u srijedu.

Trener Budućnosti Vladan Radović kazao je da je njegov tim i ranijih godina, kada je bila manja razlika, bio apsolutni favorit.

Radović na konferenciji za novinare kazao je da sve osim osvajanja Kupa njegove ekipe bi bila jedna ozbiljna senzacija. Pristupiće, kazao je, turniru na pravi način i rosterom koji će ispoštovati važnost događaja. Apsolutni su favoriti, ističe on i ove godine je razlika još veća nego prošlih sezona, jer su djevojke u WABA ligi, prema njegovim riječima, dobile veliki prostor i dosta minuta i time napredovale. Učinak u regionalnoj ligi pokazuje da su na pravom putu, kazao je Radović.

Trener Podgorice Petar Stojanović kazao je da se ekipe dobro poznaju i da su ove sezone odigrali nekoliko neizvjesnih, zanimljivih mečeva za gledanje.

Stojanović je kazao da je siguran da ih očekuje još jedan interesantan meč. Prije svega nada se da će mlade igračice iskoristiti još jednu priliku da se pokažu u nekom lijepom izdanju. Uz neki dobar pristup i energiju misli da bi trebalo da opravdaju blagu ulogu favorita i idu u finale.

Trener Primorja Dragan Prga kazao je da hercegnovski tim poslije dugo godina na završni turnir dolazi da nije potpuni autsajder.

Prema riječima trenera, dolaze sa mladom ekipom, ali već dovoljno iskusnom da pruži jak otpor favorizovanoj i dobro vođenoj ekipi Podgorice. Igrali su par mečeva na jednu loptu, nadajući se da mlade cure neće izgorjeti u toj želji da pruže dobru igru i da će opet odigrati neizvjestan meč, kao i da će prevagnuti na njihovu stranu, jer bi to, kazao je on, bilo posebno važno pošto je polufinale Kupa.

Finale je u srijedu u 18 sati, a ulaz u dvoranu je slobodan.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor